Cel mai în vogă atacant din Liga 1 voia să se facă barman. Cum a dat norocul peste el

Marian Cărăvan 13.11.2020, 17:23
Cel mai în vogă atacant din Liga 1 voia să se facă barman. Cum a dat norocul peste el

Propus mai multor echipe, cel mai în vogă atacant din Liga 1 are o poveste interesantă de viață. Era pe punctul de a se lăsa de fotbal și astfel ar fi ajuns barman. Fotbalistul a mărturisit cine l-a ajutat și cum a dat norocul peste el.

Voia să se lase de fotbal. Ar fi ajuns barman dacă nu îl sprijinea familia

Nu e de mult timp în România, dar deja s-a făcut remarcat. Gabriel Debeljuh a ajuns să fie curtat de granzii Ligii 1, dar în cele din urmă câștig de cauză a avut campioana CFR Cluj. Atacantul croat a marcat până acum 4 goluri pentru CFR, în cele 13 meciuri pe care le-a disputat în tricoul echipei antrenate de Dan Petrescu. Până să ajungă în Liga 1, croatul a trecut printr-un adevărat calvar în Italia, acolo unde a jucat chiar și în Serie D, la AC Este 1920. Iar viitorul nu părea să-i aducă nimic bun. Din cauza accidentărilor suferite, Debeljuh se gândea chiar să renunțe la fotbal și să se apuce de fotbal. Gabriel Debeljuh ar fi ajuns barman.

„Astăzi mă bucur de fotbal, dar am vrut să mă las. Dacă nu era familia mea, azi aș fi fost barman. Nu mai vedeam un viitor. Mereu am crezut în mine, dar a fost nevoie să ies din zona de confort, să cobor nivelul. Nu m-a vrut nimeni în Italia, iar România a fost norocul meu”, a mărturisit Gabriel Debeljuh, într-un interviu acordat publicației Gazzetta Dello Sport.

Tot în interviul prilejuit de prezența lui Debeljuh alături de CFR Cluj în Italia, pentru meciul de Europa League cu AS Roma, croatul a povestit cum a fost măcinat de accidentări, iar Torino, una dintre echipele la care a activat, nu a mai vrut să-i prelungească contractul. Așa a coborât până în Serie D, înainte de a veni în România, la Hermannstadt.

„Stăteam toată ziua pe canapea, doctorii îmi ziceau mereu același lucruri. Un coșmar psihologic, care a durat doi ani și jumătate. Agentul meu, Gianfranco Cicchetti, m-a sfătuit să o iau de jos și să încep o mare provocare. Am înscris 11 goluri la Este și am simțit că renasc, așa că am ales să vin în România”, a mai spus Debeljuh.

Gabriel Debeljuh s-a transferat in vara lui 2020 la campioana CFR Cluj
Gabriel Debeljuh s-a transferat in vara lui 2020 la campioana CFR Cluj

Gabriel Debeljuh a fost propus de Anamaria Prodan la FCSB

În perioada în care a evoluat pentru Hermannstadt, Gabriel Debeljuh a fost propus de impresarul Anamaria Prodan actualei deținătoare a Cupei României, FCSB.

„Cel mai bun marcator străin din Liga 1 se vinde într-o secundă, dacă se ajunge la un preț corect”, spunea sexy impresara.

Nu a ajuns la FCSB, ci la campioana CFR Cluj. Croatul a avut o ofertă și de la Universitatea Craiova.

Gabriel Debeljuh s-a născut pe 28 septembrie 1996, în Croația, a jucat la început în România pentru echipa de primă ligă Hermannstadt, cu care a semnat pe 11 iulie 2019. Deși mai avea contract cu Hermannstadt până în 2022, croatul s-a despărțit de sibieni și joacă acum sub comanda lui Dan Petrescu la CFR Cluj. Golgheterul ediției de campionat 2019-2020 a semnat un contract pe trei ani cu CFR Cluj.

„Acum sunt foarte bine, antrenorul (n.r. – Dan Petrescu) îmi dă încredere și mă simt extraordinar. Sigur, în Italia este altă lume”, a mai povestit Debeljuh.

Transferat de CFR contra sumei de 250.000 de euro, Gabriel Debeljuh are o cotă de piață de 700.000 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe