Cel mai ghinionist român în „Ziua Marii Alimentări”. Și-a făcut o pagubă imensă și în buzunar, dar și în bugetul benzinăriei

Mihnea Tălău 10.03.2022, 17:37
Cel mai ghinionist român în „Ziua Marii Alimentări”. Și-a făcut o pagubă imensă și în buzunar, dar și în bugetul benzinăriei

Normele de siguranţă au fost uitate când a fost vorba de cei câțiva lei în plus la litrul de combustibil. Cozile și bătaia pe benzină și motorină pare să fi devenit sport național, în ultimele ore. Evident că, la întreaga nebunie, incidentele nu au întârziat să apară. S-au încărcat cu combustibil, în afară de canistre, pungile de plastic, tomberoanele, butoaiele de murături, ba chiar damigenele sau fel de fel de rezervoare, mai mult sau mai puțin improvizate.

A răsturnat în plină stradă un rezervor de 1.000 de litri de motorină

Astfel, în goana după combustibil, un bărbat care conducea o mașină care transporta un rezervor cu 1.000 de litri de motorină s-a răsturnat chiar la ieșirea dintr-o stație de carburanți din Tecuci. Acesta își făcuse supra-plinul, speriat de zvonurile potrivit cărora se va ajunge la dublarea prețurilor și raționalizarea combustibilului.

Plecat de la pompă, șoferul a avut neplăcuta surpriză ca rezervorul umplut să se răstoarne pe drum. Întreg combustibilul s-a vărsat pe șosea,  fața locului find chemați pompierii, existând un real pericol. Aceștia s-au asigurat că în zonă nu izbucnește un incendiu și au curățat șoseaua.

În urma incidentului, polițiștii și inspectorii ISU au declanșat anchetă pentru a stabili dacă bărbatul din Tecuci a respectat regulile referitoare la transportul de combustibil.

Pretul carburantilor scade in Romania

Benzinăria a primit amenda maximă

De asemeni si benzinăria de unde șoferul a alimentat a fost amendată cu 10.000 de lei, întrucât angajații au permis alimentarea cu motorină într-un rezervor de plastic. Verificarea a pornit după ce rezervorul situat într-o mașină s-a răsturnat pe șosea, la ieșirea din stația de carburant.

Amenda a fost aplicată de Inspecția din cadrul ISU Galați. De această dată, inspectorii au aplicat sancțiunea cea mai mare întrucât, pentru acest tip de abatere, legea prevede o amendă cuprinsă între 5.000 de lei și 10.000 de lei. Alimentarea cu benzină și motorină în recipiente de plastic, sau altele neconforme, este interzisă, informează Pressalert.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...