Cel mai furat aliment din lume. De ce este preferatul hoților din magazine

Iancu Andreea 27.09.2021, 13:25
Cel mai furat aliment din lume. De ce este preferatul hoților din magazine

Infracțiunile sunt nelipsite în multe state ale lumii, hoții obișnuind să fure orice fel de produse, unele dintre ele complet neașteptate. Un studiu realizat în anul 2011 însă, ne dezvăluie care este, de fapt, cel mai furat aliment din lume. Hoții par să îl prefere pe acesta în detrimentul altor produse de pe rafturile magazinelor din câteva motive lesne de înțeles.

Care este cel mai furat aliment din lume

Ne-am gândi că persoanele care aleg să fure un obiect se îndreaptă către cele scumpe, de valoare, asemenea celor din filmele de acțiune de la Hollywood. Totuși, cel mai furat aliment din lume, spun specialiștii, este un produs la care puțini s-ar fi gândit. Acesta este preferat de aceia care fac astfel de infracțiuni prin prisma dimensiunii și a prețului deloc redus. În mod neașteptat, hoții preferă să șterpelească un aliment de bază, regăsit în multe dintre frigiderele noastre.

Se pare că brânza este alimentul care îi atrage pe hoți, cel puțin asta arată un studiu publicat în urmă cu mai mulți ani. Atuurile acestui produs sunt faptul că are dimensiuni reduse, deci nu implică prea mult efort, prețul este, în special în cazul brânzeturilor cu mucegai, unul destul de piperat, iar eticheta de siguranță poate fi dezlipită cu ușurință. Astfel, brânza poate fi un produs care să fie furat cu ușurință. După brânză, hoții au o mai mare atracție față de carnea proaspătă, dulciuri, dar și mâncare pentru bebeluși.

Cel mai furat aliment din magazine
Brânzeturile, cele mai râvnite alimente printre hoții din magazine

Curiozități despre mâncare

Dincolo de cele mai râvnite alimente de către hoții din magazine, există o serie de alte curiozități care privesc mâncarea. Multe dintre ele sunt neașteptate, însă aduc un plus valorii pe care o au alimentele în viața noastră, dincolo de cel nutritiv.

  • Cea mai scumpă pizza din lume costă 12.000 de dolari, iar gătirea acesteia presupune petrecerea a 72 de ore, sub atenta supraveghere a bucătarilor italieni. Aceasta este acoperită cu trei tipuri de caviar, mozzarella, homar din Norvegia și din Cilento și sare de mare roz australiană.
  • Un burger special, de la fast-food, poate conține de la 100 de vaci diferite.
  • Gustările cu aromă de fructe strălucesc fiindcă sunt date cu ceară auto, denumită carnauba, fiind folosită pentru a conferi bomboanelor gumate un aspect lucios.
  • Nucșoara este un halucinogen, iar ingerarea sa în doze mari poate provoca halucinații din cauza unui compus natural numit miristicină.
  • Ketchup-ul a fost inițial un medicament. În anii 1830, faimosul sos de roșii era recomandat de către medicul John Cook, din Ohio, Statele Unite ale Americii pentru a trata problemele de indigestie. Abia spre sfârșitul secolului al XIX-lea, sosul a început să fie consumat ca garnitură pentru diferite feluri de mâncare.
  • Ciocolată albă nu este ciocolată. Aceasta conține un amestec de zahăr, lapte, vanilie, lecitină și unt de cacao.
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...