Cel mai fericit om din lume a dezvăluit obiceiul său secret. Face asta zilnic, timp de 15 minute

Andra Daoud 05.07.2022, 18:59
Cel mai fericit om din lume a dezvăluit obiceiul său secret. Face asta zilnic, timp de 15 minute

Fericirea este o stare pe care o căutăm permanent, iar unii au și găsit-o. Cercetătorii l-au descoperit pe „cel mai fericit om din lume” și l-au analizat timp îndelungat. Bărbatul în vârstă de 76 de ani a dezvăluit și care este secretul lui pentru o viață fericită și le-a spus oamenilor ce ar trebui să facă pentru a trăi în armonie cu ei înșiși.

Care este secretul celui mai fericit om din lume

Fericirea este un subiect care i-a preocupat pe mulți cercetători, de-a lungul timpului. Conceptul destul de abstract a fost analizat de filosofi, psihologi, dar și de specialiști în neuroștiință, care au încercat să teoretizeze fericirea, în funcție de anumite coordonate. Astfel a fost descoperit un călugăr budist despre care se spune că este cel mai fericit om din lume.

Bărbatul pe nume Matthieu Ricard este francez la origini și a renunțat în urmă cu mulți ani la viața pe care o ducea, pentru a deveni călugăr într-o mănăstire din Himalaya. El a lansat ideea potrivit căreia oricine poate fi fericit, dacă știe cum să-și antreneze mintea în acest scop. Călugărul budist i-a atras atenția neurologului Richard Davidson care, vreme de mai bine de un deceniu, i-a scanat creierul, în cadrul ședințelor de meditație. Ce a descoperit a fost revoluționar.

Budistul a fost numit „cel mai fericit om din lume”, după ce neurologul a observat că acestea avea o predispoziție redusă spre nefericire și o capacitate mare de a simți fericirea. Cum reușește să fie mai tot timpul fericit? El și-a dezvăluit secretul, pentru The Independent, în urmă cu câțiva ani:

„În general trebuie să încerci să fii mai bun într-un mod raţional. Dacă mintea vă este plină de bunăvoinţă, pasiune şi solidaritate, aceasta este o stare psihică foarte sănătoasă care favorizează fericirea şi împlinirea personală.

Dacă mintea vă este într-o stare bună, atunci şi corpul va fi mai sănătos. Asta nu înseamnă că ar trebui să lăsaţi alte persoane să profite de voi“, a spus călugărul.

Cel mai fericit om din lume a dezvăluit obiceiul său secret. Face asta zilnic, timp de 15 minute
Meditatia poate fi cheia unei vieti fericite

Antrenarea minții este răspunsul

Ricard a mai explicat că antrenarea minții este esențială în procesul de obținere a fericirii. El consideră că toți oamenii au capacitatea de a fi buni și de a-și păstra mintea limpede, însă pentru a atinge fericirea, este nevoie de antrenament în această direcție, a mai explicat budistul, care ține inclusiv cursuri în care încearcă să îi învețe pe oameni să ajungă la armonie cu ei înșiși.

„Prin pregătirea mentală putem duce întotdeauna fericirea la un nou nivel. Este la fel ca în cazul alergatului. Dacă mă antrenez, pot alerga la un maraton. Poate că nu voi deveni campion olimpic, dar antrenamentul face diferenţa. Aşa că de ce nu s-ar aplica asta şi în cazul creierului? Bunăvoinţa, atenţia, echlibrul emoţional şi puterea interioară sunt abilităţi care pot fi perfecţionate.

De regulă, sentimentele de fericire şi dragoste sunt trecătoare pentru că se întâmplă alte lucruri şi trecem mai departe, la următorul gând. În cele 15 minute de meditaţie însă trebuie să te concentrezi şi să nu permiţi minţii să fie distrasă, ci să se concentreze asupra emoţiilor pozitive.”, a mai precizat budistul.

El a spus că meditația poate avea efecte vizibile în numai două săptămâni, iar oamenii care alocă acest timp zilnic meditației vor vedea schimbări semnificative în ceea ce privește starea lor de spirit.

 

Urmăriți Impact.ro și pe