Cel mai deranjant trafic din lume este în București. Clasamentul e clar, cât pierd șoferii în fiecare an

Nicu Stan 10.03.2021, 11:16
Cel mai deranjant trafic din lume este în București. Clasamentul e clar, cât pierd șoferii în fiecare an

Cel mai deranjant trafic din lume este în București. Clasamentul este clar, cât pierd șoferii în fiecare an la volan, citiți în articolul de mai jos.

Bucureștiul, primul oraș din lume cu cel mai enervant trafic rutier. Cât pierde anual în trafic un șofer

Din nefericire, s-a adeverit că cel mai deranjant trafic din lume este în București. Clasamentul este clar și indică cât pierd șoferii în fiecare an în mașină, în traficul de coșmar.

Astfel, șoferii pierd în România în fiecare an 134 de ore în trafic. Poate că nu pare mult, însă înseamnă 16,75 de zile de muncă sau vizionarea a 67 de filme de două ore.

Cel mai de cosmar trafic rutier se regaseste in Bucuresti
Cel mai de cosmar trafic rutier se regaseste in Bucuresti

Locul doi, capitala Columbiei

Pe locul doi în topul orașelor cu cele mai deranjante condiții de trafic se regăsește capitala Columbiei, Bogota, unde șoferii pierd anula câte 133 de ore în trafic. De asemenea, locul 3 este ocupat de orașul New York. Aici, șoferii pierd anuual în trafic câte 100 de ore.

Locul 4 este ocupat de Moscova cu 100 de ore pierdute în trafic de către șoferi și Philadelphia, unde se pierd în trafic câte 94 de ore pe an. Acestea sunt primele 5 orașe cele mai aglomerate din punct de vedere al traficului, conform clasamentului Global Congestion Impact publicat de INRIX, cea mai precisă aplicaţie de trafic, dirijare şi alertare rutieră.

România, parte din studiu din 2020

Țara noastră a fost inclusă în studiu în anul 2020, astfel că nu există date care să arate schimbările față de anii trecuți. Restricțiile de circulație impuse de pandemia de coronavirus au mai redus media orelor pierdute în trafic, Roma situându-se din acest punct de vedere pe primul loc.

Pe de altă parte, Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, promitea în campania electorală că va rezolva traficul din București în maxim doi ani.

Nicușor Dan a promis că rezolvă problema traficului din București

Începe un nou exerciţiu financiar european şi există şi voinţa UE şi voinţa autorităţii naţionale şi voinţa autorităţii locale pentru a colabora pentru soluţii inteligente. Bucureştiul are nevoie de o soluţie inteligentă pe care, este o promisiune, o vom realiza foarte curând, în doi ani, estimez, din momentul acesta, pentru ceea ce înseamnă semaforizare inteligentă, adică un sistem complet de management al traficului, corelat cu transportul public.

Bucureştiul, evident, are nevoie de o masivă digitalizare a întregii administraţii publice. Şi, din nou, aici avem bani europeni care ne sunt disponibili. Bucureştiul are nevoie de o soluţie la una dintre principalele probleme pe care le are în acest moment – sistemul de termoficare. Şi, din nou, există voinţă şi bani”, spunea Nicușor Dan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI