Cel mai cunoscut lac din București va putea fi traversat pe un nou pod pietonal. Cât costă investiția care înlocuiește vechea pasarelă

Stan Filon 03.08.2022, 08:05

Bucureștenii vor avea un pod peste Parcul Herăstrău! Cel care a adus vestea a fost chiar primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care a anunţat marți că a semnat autorizaţia de construire a unui pod pietonal mobil lângă cel de cale ferată din Parcul Regele Mihai I, pentru traversarea lacului Herăstrău. Vedeți în rândurile de mai jos exact cât va dura până veți putea folosi noul pod care traversează Parcul Herăstrău, dar și cât va costa.

Schimbări pentru cel mai cunoscut lac din București

Așadar, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a semnat autorizaţia de construire a unui pod pietonal mobil  pentru traversarea lacului Herăstrău. Administrația Lacuri (ALPAB) va declanșa în scurt timp procedura de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor, iar valoarea totală a investiţiei este de 2,2 milioane de lei cu TVA inclus.

„Am semnat autorizația de construire a unui pod pietonal mobil lângă podul de cale ferată din Parcul Regele Mihai I pentru traversarea lacului Herăstrău. Podul va asigura deplasarea în siguranţă a vizitatorilor şi a ambarcaţiunilor de agrement, care vor putea trece atât pe sub podul pietonal, cât și pe sub podul CF”, a transmis Nicușor Dan pe Facebook.

Schimbari pentru cel mai cunoscut lac din Bucuresti
Schimbari pentru cel mai cunoscut lac din Bucuresti

Cât vor dura lucrările

În prezent, în imediata apropiere a podului de cale ferată bucureștenii pot folosi o pasarelă. Aceasta este o pasarelă provizorie, din elemente metalice, închiriată de la Ministerul Apărării Naţionale. Nicușor Dan spune însă că această pasarelă blochează deplasarea ambarcaţiunilor pe sub podul CF, iar din acest motiv este nevoie de noul pod mobil.  Durata de realizare a podului este de 2 luni pentru proiectare și 8 luni pentru execuție.

Parcul Herăstrău a fost construit în 1936 pe malurile Lacului Herăstrău. Suprafața sa totală este de 187 ha. Lacul din centrul parcului face parte din lanțul de lacuri antropice al râului Colentina, iar aleea parcului ce înconjoară lacul are o lungime de 5,92 kilometri.

Urmăriți Impact.ro și pe