Cel mai bun pui la cuptor. Ingredientul secret care îl face rumen şi aspectuos

Iancu Andreea, Alexandra Chiric 30.07.2021, 12:02
Cel mai bun pui la cuptor. Ingredientul secret care îl face rumen şi aspectuos

Una dintre cele mai simple feluri de mâncare îl reprezintă carnea la cuptor. Ușor și aromat, cel mai bun pui la cuptor poate fi pregătit într-o clipă, folosind ingredientul secret care îl face rumen și aspectuos, iar întreaga familie va fi cu siguranță cucerită de savoarea sa. Ai nevoie de foarte puține ingrediente și poate de o salată de legume și verdețuri pentru a obține un meniu delicios și hrănitor la fiecare masă alături de cei dragi.

Cum prepari cel mai bun pui la cuptor. Ai nevoie de un ingredient secret

Puiul fript, rumen și suculent este visul oricărei gospodine, care își dorește să îi surprindă pe cei dragi cu un preparat perfect. Totuși, de multe ori carnea de pui iese destul de fadă, lipsită de savoare și suculență, astfel că mulți pasionați de gătit se întreabă care este ingredientul secret care te ajută să obții cel mai bun pui la cuptor. O rețetă simplă, ușor de pregătit și câteva ingrediente îți sunt necesare pentru ca preparatul tău să fie perfect.

Tot ceea ce ai de făcut pentru a te bucura de puiul la cuptor perfect este să adaugi puțin unt și câțiva stropi de zeamă de lămâie. Dacă te-ai obișnuit să adaugi mereu ulei la prepararea mâncărurilor, ai nevoie să descoperi savoarea aparte pe care untul moale o conferă oricărui fel de mâncare în care este integrat. Astfel, nu îl omite în această rețetă. De asemenea, zeama de lămâie va conferi o frăgezime suplimentară puiului, dar și o culoare specială, acesta fiind rumen și aspectuos la final, când îl scoți din cuptor.

Cum prepari cel mai bun pui la cuptor
Cum prepari cel mai bun pui la cuptor

Ingrediente

  • 1 pui de cca. 1,3 -1,5 kg
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • zeama de la ½ de lămâie
  • 125 g de unt cu min. 80% grăsime
  • Opțional: 2 căței de usturoi, ierburi aromatice (rozmarin, cimbru)

Mod de preparare

O tehnică specială de a pregăti puiul la cuptor o reprezintă despicarea acestuia înainte de preparare. Asigură-te înainte că penele sunt îndepărtate, dar și că puiul este spălat și bine uscat. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, realizează o despicătură de-a lungul șirei spinării. Trage apoi ușor de marginile tăieturii și întoarce puiul cu fața în sus. Apasă ușor în zona dintre cele două pulpe și aplatizează astfel puiul. Apoi, așază-l cu interiorul în sus și stropește-l cu 1-2 lingurițe de zeamă de lămâie.

Adaugă sare și piper din abundență și nu uita de câteva bucăți de unt moale, cu care vei masa bine puiul. Alege o tavă largă, de cuptor, în care încape și un grătar înalt, ca cel pentru prăjituri, acesta reprezentând postamentul pe care va fi copt puiul. Întoarce-l cu pielea în sus atunci când îl așezi la cuptor și stropește-l cu restul de zeamă de lămâie. Adaugă bucățele de unt pe sub pielea puiului, începând de la zona gâtului și masând pentru a se distribui uniform. Poți adăuga și condimente precum usturoi sau ierburi aromatice pentru un plus de savoare. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 220-230 de grade Celsius, timp de 50 de minute. La final, puiul la cuptor se poate servi alături de o salată sau de o garnitură delicioasă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...