Cel mai bun fruct pentru scăderea în greutate. Are beneficii mari pentru sănătate

Andreea Bisinicu 15.01.2021, 13:48
Cel mai bun fruct pentru scăderea în greutate. Are beneficii mari pentru sănătate

Cel mai bun fruct pentru scăderea în greutate. Are beneficii mari pentru sănătate. Nu, nu e vorba de pepene, nici de citrice sau de banane. O să rămâi surprins să afli care este fructul care te ajută cel mai mult să slăbești. E preferat de toată lumea, are un gust dulce și se folosește în foarte multe deserturi.

Care este cel mai bun fruct pentru scăderea în greutate

Care este cel mai bun fruct pentru scăderea în greutate. Încă nu ți-ai dat seama? Vorba americanilor – un măr pe zi ține doctorul deoparte. Da, merele sunt fructele care ne ajută cel mai mult să pierdem din kilogramele în plus. Merele sunt gustoase și foarte sănătoase, de asemenea, având foarte multe vitamine benefice organismului nostru. Un măr mediu cântărește 180 g şi conţine 94.6 kcal, 25 grame de carbohidraţi, 0.5 grame de proteine şi 0.3 grame de lipide.

„Fără să susţinem că merele se detaşează de alte fructe din punct de vedere al beneficiilor, recomandăm merele tuturor pacienţilor din clinica noastră, pentru că sunt fructe care cresc la noi şi le putem găsi de multe ori în sezon. Le putem procura şi din surse ecologice , iar, dacă avem noroc, le putem culege chiar noi din măr. Este un fruct în care întâlnim micronutrienţi precum vitamina B2 – riboflavin, vitamina B6 – piridoxina, vitamina C, vitamina K, potasiiu, precum şi fibre.  Necesarul de fibre pentru un adult este de aproximativ 14 g pentru fiecare 1000 kcal, 100 g de mar aducând 4,37 g fibre’’, a declarat medicul nutriţionist Mihaela Posea pentru csid.ro.

Merele sunt hranitoare, contin multe fibre si vitamine necesare organismului
Merele sunt hranitoare, contin multe fibre si vitamine necesare organismului

Cum slăbim dacă mâncăm mere

Merele sunt o gustare bună, cu puține calorii

Știm la ce te gândești. Merele sunt foare dulci, zemoase și gustoase. Cum ne pot ele ajuta să slăbim, când sunt folosite în plăcinte, înghețate, torturi sau produse de patiserie? Ei bine, merele conțin foarte multe vitamine care ne ajută să fortificăm sistemul imunitar. De asemenea, merele sunt sățioase și ne ajută să pierdem kilogramele inestetice pe care le avem în plus. Când ți-e poftă de ceva bun, mai bine mănâncă un măr decât să iei o prăjitură.

Merele au multe fibre

Sigur ai mai auzit asta până acum, dar merele conțin o cantitate suficientă de fibre necesară organismului uman, în special atunci când ții o dietă proteică. Atunci când tranzitul este mai lent, consumul de mere ajută la reglarea acestuia și la o bună funcționare a organismului.

Cum ne ajuta merele sa slabim
Cum ne ajuta merele sa slabim

Merele te protejează de infecții

Nu doar citricele sunt bogate în vitamina C. Știai că merele ajută organismul uman să se protejeze împotriva infecțiilor? Aportul mare de vitamina C pe care-l aduce organismului face ca merele să fie indicate în orice dietă.

Antrenează maxilarele la copii

Mesele celor mici conțin, de obicei, preparate moi și fără fibre, precum supe creme sau cartofi pisați. Poate nu ți se pare atât de important, însă mestecatul merelor este foarte recomandat pentru copii, deoarece ajută foarte mult la antrenarea maxilarelor.

Ca să nu mai spunem că merele vin în culori și mărimi variate, care atrag atenția și bucură privirile unui copil. Mărul este foarte sănătos și poate fi dat și sugarilor, dacă este pisat și amestecat cu biscuiți sfărâmați.

Urmăriți Impact.ro și pe