Cel mai bătrân câine din lume a intrat în Cartea Recordurilor. Ce vârstă are în prezent patrupedul celebru

Anca Manolica 24.11.2022, 20:56
Cel mai bătrân câine din lume a intrat în Cartea Recordurilor. Ce vârstă are în prezent patrupedul celebru

Gino, un câine din California, SUA, a fost numit cel mai bătrân câine din lume de către Cartea Recordurilor Mondiale Guinness. În vârstă de 22 de ani și 2 luni, acesta a fost adoptat de către stăpânii lui dintr-un adăpost din Colorado în 2002. Cum a reușit să ajungă până la această vârstă.

Cel mai bătrân câine din lume are 22 de ani și 2 luni

Născut la 24 septembrie 2000, Gino avea doar doi ani când Alex Wolf, pe atunci student în cadrul Universității din Colorado Boulder, l-a adoptat de la un adăpost al Humane Society of Boulder Valley. Numit inițial Pee Wee, câinele a fost redenumit Gino de către Wolf.

Acesta l-a îngrijit alături de colegii de cameră din facultate, iar patrupedul s-a integrat foarte repede în noua familie. A fost mereu o fire activă și, potrivit stăpânului, îi plăcea să se întreacă în zăpadă în curtea din spate și să stea sub măsuța de cafea pentru a fi în mijlocul acțiunii ori de câte ori aveau musafirii.

„Mi-a fost alături la fiecare pas. Sunt atât de bucuros că l-am luat. Este cel mai bun! Dacă aveam o noapte mai târzie, el stătea treaz, iar dacă eu dormeam până târziu, el dormea până târziu. (…) A primit multă dragoste şi cred că este, pur şi simplu, un câine puternic”, a spus stăpânul despre prietenul său patruped, potrivit Today.

Gino, alături de stăpânul lui, Alex
Gino, alături de stăpânul lui, Alex

Care este secretul longevității patrupedului

După ce Wolf a absolvit facultatea, Gino l-a însoțit în tranzițiile majore ale vieții, cum ar fi mutarea într-un apartament, devenirea unui agent imobiliar, cumpărarea unei case și – chiar înainte de pandemie – întâlnirea cu prietena sa, Rebecca Grenell, care îl adoră pe Gino.

Potrivit stăpânului, Gino a rămas alături de el la bine și la rău. Și, în ciuda vârstei înaintate, cățelul se simte foarte bine. Cât despre secretul longevității, Alex spune că acesta constă în faptul că are o dieta echilibrată, este dus periodic la vizite la veterinar și are parte de multă iubire.

Desemnat de Guinness World Records drept cel mai bătrân câine în viață din lume, el preferă acum să tragă un pui de somn lângă foc, să se înfrupte din bunătăți cu somon și să se plimbe prin cartier într-o căruță, din cauza pierderii vederii cauzate de vârstă.

Citește și: Cum arată cea mai mare căpşună din lume, inclusă în Cartea Recordurilor. A stat 1 an în congelator

În luna octombrie, Pebbles, care era cel mai bătrân câine din lume la acea vreme, a murit la vârsta de 22 de ani, în sud-estul Statelor Unite. El primise acest titlu în luna mai 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...