Cei mai tari 15 actori români care au ajuns la Hollywood. Surpriză mare la locul întâi

Iancu Andreea 18.02.2021, 13:21
Cei mai tari 15 actori români care au ajuns la Hollywood. Surpriză mare la locul întâi

Mulți români au luat calea străinătății, în încercarea de a cunoaște gloria peste hotare. Cei mai talentați dintre conaționalii noștri au reușit chiar să facă parte dintre celebritățile al căror nume întoarce capete pe stradă. Astfel, ne putem mândri cu cei mai buni actori români care au ajuns la Hollywood, în producții cinematografice importante. Un top al acestora a fost realizat de către VISTA, în care se remarcă nume cunoscute, distribuite în filme celebre în întreaga lume.

Ce actori români au ajuns la Hollywood. Locul întâi este ocupat de un nume surprinzător

Dacă aveai nevoie de un motiv în plus să te simți mândru că ești român, dincolo de reușitele Simonei Halep sau ale echipelor de sportivi din diferite competiții, iată că și domeniul artistic are cu ce se lăuda. O serie de actori români au trecut de barierele lingvistice și au ajuns la Hollywood. Talentul, norocul și determinarea de a fi recunoscuți ca nume importante în lumea cinematografiei i-a făcut pe aceștia să fie distribuiți în producții importante, cunoscute la nivel mondial. Iată 15 actori români care ne fac mândri de performanța lor.

Mădălina Ghenea, scene din filmul
Mădălina Ghenea, scene din filmul “Youth”

Mădălina Ghenea

Mădălina Ghenea, născută pe 8 august 1987, este o actriță română, care și-a început cariera ca fotomodel. A atras atenția presei din România odată cu lansarea videoclipului melodiei Il tempo tra di noi a lui Eros Ramazzotti, în care apare în rolul iubitei cunoscutului cântăreț. A apărut în celebrul film “Dom Hemingway” din anul 2013, și a avut apariţii şi în “Tinereţe” şi “Zoolander 2”. Mădălina Ghenea a avut relaţii cu două staruri cunoscute la Hollywood: Gerard Butler şi Michael Fassbender. Nu deține premii pentru rolurile interpretate.

Marcel Iureș 

Marcel Iureș, născut pe data de 2 august 1951 la Băilești, este un important actor român de compoziție, distins cu Ordinul Serviciu Credincios în grad de Mare Cruce de către Președintele României, la data de 1 decembrie 2000. A primit de 2 ori titlul de cel mai bun actor de teatru din România. A apărut în filme precum serialul Strike Back, sezonul 4, seria tv The Game din anii 2014-2015, Pirates of the Caribbean: At World’s End din anul 2007, Goal! The Dream Begins din anul 2005, Hart’s War din anul 2002, Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles din anul 1994, sau Mission: Impossible din anul 1996. Marcel Iureș deține 2 Premii UNITER, Premiul Festivalului de Dramaturgie Contemporană, Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la Festivalul Comediei Românești, precum și o nominalizare British Theatre Awards în TNA – Manchester și Manchester Evening Awards.

Maia Morgenstern

Maia Emilia Ninel Morgenstern, născută la 1 mai 1962, este actriță română de film, radio, scenă, televiziune și voce, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat și actriță și cântăreață în limba idiș. A apăcut în filme ca ”High Strung” din anul 2016 și Patimile lui Hristos din anul 2004. Deține Ordinul național „Pentru Merit” în grad de Comandor acorat la data de 1 decembrie 2000, Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler acordat în Franța, în anul 2012, și Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Mare Ofițer acordat în România, în anul 2018.

Maia Morgenstern, în rolul Fecioarei Maria, în filmul Patimile lui Iisus
Maia Morgenstern, în rolul Fecioarei Maria, în filmul Patimile lui Iisus

Dragoș Bucur

Dragoș Bucur, născut la data de 13 iunie 1977, este un actor român de film, scenă și televiziune, și actualul prezentator TV al showului de la Pro TV, Visuri la cheie. A apărut în filme precum ”Ride Along” din anul 2014, ”Youth Without Youth” din anul 2007, ”The Way Back” din anul 2010, serialul TV ”The Missing” din anii 2014-2016, seria TV ”The Fear” din anul 2012. Dragoș Bucur este premiat 2 ani la rând (2009 și 2010) cu Premiul Gopo pentru cel mai bun actor. Deține Premiul “Timică” la Gala Tânărului Actor primit în anul 2002, precum și Premiul UCIN pentru cel mai bun actor primit în anul 2002, într-un rol principal pentru Furia.

Ion Caramitru

Ion Caramitru, născut la data de 9 martie 1942, este un actor de teatru și film, regizor și politician român. A apărut în filme precum ”Kafka” din anul 1991, ”Citizen X” din anul 1995, ”Mission: Impossible” din anul 1996, ”Amen” din anul 2002, precum și Adam & Paul din anul 2004. Deține Premiul revistei Cinema pentru interpretare din anul 1976, Premiul Asociației Cineaștilor din anul 1980, Premiul Special al Juriului pentru rolul principal din filmul Luchian, la Festivalul Național al Filmului, Costinești, din anul 1984, precum și Premiul pentru întreaga activitate la Festivalul

Internațional de Teatru „Actor al Europei”, Prespa, Macedonia, din anul 2016. Marcel Iureș deține 9 decorații și distincții. Una dintre ele este distincția Ofițer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, în anul 1995, de către Regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Topul celor 15 actori români care au ajuns la Hollywood continuă în clipul de mai jos: