CEC Bank, anunț oficial! Măsură specială luată pentru pensionari

Rădulescu Valentin 29.04.2020, 17:17
CEC Bank, anunț oficial! Măsură specială luată pentru pensionari

CEC Bank a făcut un anunț oficial cu privire la măsurile luate pentru clienții pensionari. Aceștia vor avea mai multe benefici la încasarea pensiilor pe toată durata stării de urgență.

CEC Bank, anunț oficial!

Banca a anunțat că va lua măsuri speciale pentru clienții pensionari. Astfel încât, aceștia vor beneficia de carduri de debit gratuite și fără comision pe toată durata stării de urgență. În portofoliul băncii sunt peste 400.000 de pensionari, iar circa 10% dintre aceștia își încasează pensiile în numerar. Așadar, pentru că persoanele vârstnice sunt cele mai expuse la noul tip de virus, reprezentanții au trimis un comunicat în care se arată de ce vor beneficia aceștia.

„CEC Bank continuă să ia măsuri speciale pe durata stării de urgenţă pentru a veni în ajutorul clienţilor săi pensionari. Astfel, banca va emite în mod gratuit carduri de debit pentru clienţii care îşi ridicau pensiile în numerar de la ghişeele băncii şi va asigura trimiterea acestora, fără costuri, la adresa de domiciliu a clienţilor, ca excepţie de la practica standard care prevede ridicarea cardurilor din unităţi”, se arată în comunicat, potrivit antena3.ro.

CEC Bank, anunț oficial! Măsură specială luată pentru pensionari
CEC Bank, anunț oficial! Măsură specială luată pentru pensionari

Cardurile vor fi trimise prin Poșta Română

În baza unui acord comercial cu Poșta Română, cardurile vor fi trimise la adresa pensionarilor fără nici un cost. După expirarea stării de urgență, clienții pot opta pentru utilizarea cardurilor cu un comision lunar de administrare de 1,5 lei lunar, redus cu 50% față de cel standard, sau de asemenea, pot opta pentru închiderea cardului. Clienții CEC Bank din comunele și orașele mici, acolo unde nu există ATM-uri CEC Bank, își vor primi pensiile în numerar acasă pe toată durata stării de urgență. Totodată, pensionarii clienți ale acestei bănci vor avea prioritate la realizarea operațiunilor bancare la ghișee, dar și la ATM-uri. Aceste operațiuni se pot realiza de la începerea programului până la ora 11:00.

”CEC Bank este unul dintre cei mai importanţi plătitori de pensii la nivel naţional. Persoanele în vârstă sunt printre cele mai vulnerabile în faţa noului coronavirus, de aceea am căutat soluţii pentru a le oferi acces la disponibilităţi în numerar şi, în acelaşi timp, pentru a-i proteja, limitând expunerea în spaţii publice. Prin parteneriatul cu Poşta Română, pe durata stării de urgenţă, vom emite carduri fără comisioane şi le vom trimite gratuit acasă pensionarilor care îşi încasau pensiile la ghişeu. De asemenea, pentru cei din zonele nebancarizate, vom asigura, la cerere, distribuirea pensiilor în numerar, la adresa de domiciliu”, a declarat Bogdan Neacșu, președinte și director general CEC Bank, potrivit sursei citate de mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe