Ceaiul pe care trebuie să îl bei seara. Vei simți diferența atunci când te trezești

Nicu Stan 10.02.2022, 12:05

S-a aflat care este ceaiul pe care trebuie să îl bei seara. Vei simți diferența atunci când te trezești de dimineață. Există mai multe băuturi care ne ajută să adormim mai ușor. Însă, ca să ai parte de un somn odihnitor, trebuie să bei neapărat unul dintre aceste ceaiuri.

Ce ceaiuri ar trebui să bei ca să dormi mai repede și mai repede

Ceaiul care se bea seara pentru un somn odihnitor este cel de muşeţel, dar la fel de bun este şi un suc natural de cireșe. Aceste băuturi vor oferi consumatorului o seară liniștită și odihnitoare.

Foarte mulți dintre români au probleme cu somnul, nu pot dormi, și apelează la tot felul de medicamente. Soluțiile naturale, care asigură un somn bun sunt cele mai bune. Românii care se confruntă cu probleme din cauza lipsei de somn pot apela cu încredere la remediile naturale.

Un ceai de musetel poate asigura un somn linistit
Un ceai de musetel poate asigura un somn linistit

Insomnia afectează grav o persoană

Lipsa somnului afectează în mod vizibil sănătatea unei persoane, precum și abilitățile care le ajută să dea randament în activitățile zilnice. Chiar dacă multe persoane spun că nu ar trebui să consumăm lichide înainte de culcare, acest lcuru nu este în toate cazurile adevărat.

Experții spun că anumite băuturi ne ajută să adormim mai repede și mult mai bine. Cu siguranță, dacă nu vrei să te scoli de multe ori în timpul nopții, atunci este indicat să consumi aceste băuturi cu câteva ore înainte de a merge la somn. Aceasta este lista de băuturi care te pot ajuta să dormi mai repede și mai bine.

Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel este băut de milioane de oameni din întreaga lume. Acesta are mai multe beneficii și oferă un boost sistemului tău imunitar. În plus, ceaiul de mușețel reduce inflamația și ajută la îmbunătățirea sănătății tenului.

Studiile au demonstrat că ceaiul de mușețel ajută la îmbunătățirea calității somnului și are efecte calmante. Este benefic pentru oamenii cu anxietate sau care suferă de insomnie.

Ceaiul de mentă relaxează

Menta este foarte versatilă și are o aromă puternică. Se crede că ceaiul de mentă are proprietăți antivirale și antimicrobiene. De asemenea, acest tip de ceai ajută la relaxare.

Menta ajută în cazul afecțiunilor gastrointestinale. Ceaiul de mentă poate interacționa cu anumite medicamente, astfel că dacă vă aflați sub un tratament anume, ar trebui să consultați medicul înainte de consuma ceai de mentă.

O cană de suc de cireșe asigură un somn odihnitor

Cireșele sunt bogate în triptofan, un aminoacid benefic care ne ajută să ne relaxăm. Un studiu realizat pe 20 de subiecți a demonstrat că sucul de cireșe crește nivelul de melatonină, hormon implicat în reglarea ritmului circadian.

Studiul a fost realizat pe parcursul a mai multe săptămâni. Oamenii de știință spun că o cană de suc de cireșe este suficientă pentru un somn odihnitor.

Urmăriți Impact.ro și pe