Cea mai uşoară reţetă de cheesecake fără coacere. E gata imediat

Ioana Bucur 24.09.2021, 21:05
Cea mai uşoară reţetă de cheesecake fără coacere. E gata imediat

Un desert delicios, dar care poate fi preparat cu succes și de cei cu puțină experiență în bucătărie? Avem soluția. Aceasta este cea mai ușoară rețetă de cheesecake fără coacere.

Cum se face un cheesecake fără coacere

De câte ori nu am căutat în cărți sau pe internet „rețete desert ușor de făcut”? Varianta ideală pentru orice începător este, din fericire, una delicioasă, pentru care este nevoie doar de câteva ingrediente simple.

Această rețetă de cheesecake fără coacere este ideală atât în zilele călduroase de vară cât și în cele friguroase de iarnă. Tot ce trebuie să faci este să urmărești, pas cu pas, etapele de mai jos și te vei bucura împreună cu familia sau prietenii tăi de cel mai gustos desert. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și care este modul de preparare.

Ingrediente

  • 250 de grame de biscuiți
  • 150 de grame de unt
  • 360 de grame de cremă de ciocolată
  • 460 de grame de cremă de brânză

Cea mai uşoară reţetă de cheesecake fără coacere

Mod de preparare cheesecake fără coacere

Într-un vas, se amestecă untul cu 40 de grame de cremă de ciocolată. Amestecul se topește la baie de aburi sau în cuptorul cu microunde. Ulterior, se pun biscuiții într-un robot de bucătărie și se zdrobesc bine, apoi se așează într-un bol și se amestecă cu conținutul de unt topit cu crema de ciocoloată. Mai departe se dă amestecul la rece și se lasă până preparați crema.

Apoi, cu ajutorul unui mixer, se amestecă bine crema de brânză cu restul de 320 de grame rămase de cremă de ciocolată. Bateți compoziia timp de cinci minute, până se obține o cremă fină și pufoasă, apoi se bagă la rece pentru alte cinci minute. Ulterior, se pune conținutul de biscuiții zdrobiți într-o tavă care are un diametru de 20 centimetri, tapetată cu hârtie de copt și nivelați bine cu ajutorul unui pahar.

Deasupra blatului de biscuiți se așează amestecul din cremă de brânză cu nutella și se nivelează bine. Crema trebuie să fie la același nivel cu blatul de biscuiți. Ulterior, se bagă prăjitura la frigider pentru o perioadă de cel puțin șase ore.

Cheesecake-ul, desertul preferat al grecilor în Antichitate?

Se crede că primii care au savurat o porție de cheesecake au fost sportivii greci, în timpul primelor Jocuri Olimpice, din 776 î.Hr. Desertul ar mai fi fost pregătit și servit la evenimente speciale, precum nunțile.

Prima rețetă, notată de scriitorul grec Athenaeus, avea la bază brânza, miere şi făină de grâu. După ce romanii şi-au extins imperiul, reţeta de cheesecake a ajuns peste tot în Europa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...