Cea mai tare gafă înainte de alegeri: o USR-istă a scris că vrea să fie primar în alt oraș față de cel în care candidează. Ce a urmat

Iancu Andreea 21.08.2020, 20:47
Cea mai tare gafă înainte de alegeri: o USR-istă a scris că vrea să fie primar în alt oraș față de cel în care candidează. Ce a urmat

Un candidat USR-PLUS din Câmpia Turzii a făcut o gafă monumentală la depunerea dosarului de candidatură. Astfel, cea care dorea să ocupe o funcție de primar a greșit la completarea cererii. Membra USR-PLUS a scris un alt oraș pentru care candida.

Ce a făcut candidata USR-PLUS din Câmpia Turzii, înainte de alegeri

Daniela Dolha și-a propus să candideze pentru funcția de primar din Câmpia Turzii. Din păcate, femeia a notat în dosarul care o propunea drept candidat la alegerile locale un alt oraș. Documentul prezenta drept informații municipiul Turda și nu orașul Câmpia Turzii.

Oficialii PNL Câmpia Turzii au atras atenția asupra acestei erori și au depus o contestație la Judecătoria Turda. Cei din PNL solicită respingerea candidaturii, atât timp cât Daniela Dolha a notat o funcție de primar pentru orașul Turda.

”La o simplă lecturare a acestui document, validat de Biroul Electoral de Circumscripție nr. 2 Câmpia Turzii, se constată cu puterea evidenței că doamna Daniela Dolha a fost desemnată de către conducerea Alianței USR PLUS să candideze în municipiul Turda și nu în municipiul Câmpia Turzii. Apreciem că acest document exprimă voința indubitabilă a conducerii județene a formațiunii politice USR PLUS”, explica Sabina Ghemeș, ca reprezentat PNL Câmpia Turzii, în textul contestației, conform turdanews.net.

În situația în care această contestație va fi admisă, candidatul Daniela Dolha ar urma să își piardă dreptul de a candida, iar alianța va rămâne fără candidat.

Reacția oficialilor USR - PLUS
Reacția oficialilor USR – PLUS

Cum au reacționat oficialii USR-PLUS Câmpia Turzii

Reprezentații USR PLUS Câmpia Turzii au transmis punctul lor de vedere cu privire la acest eveniment.

“Referitor la materialul din data de 19 August publicat de ziarul Turdanews, în primul rând am dori să precizăm că Judecătoria Turda a respins contestația PNL împotriva candidatei Alianței USR PLUS, Daniela Dolha, așa cum era de așteptat.

În opinia PNL Câmpia Turzii, e firesc să acuzi de incompetență, complet gratuit, pe singurul candidat ce într-adevăr propune o schimbare în sistemul politic actual la nivelul admin

Candidatura Danielei Dolha e mai sănătoasă ca oricând și vă așteptăm la vot pentru a opri hoția, minciuna, administrația proastă și metehnele astea de ev mediu ce ne bântuie și azi în politica și presa locală.

Domnule Dorin Lojigan, Sabin Ghemeș si ceilalți care ați condus orașul, noi nu vă putem reclama la judecătorie pentru „erorile” acestea, dar cetățenii vă pot exclude prin ștampila de vot pe 27 Septembrie.

Erorile domniilor voastre în cheltuirea banului public sunt pe finalul documentării și unele arată că foarte probabil veți vizita si Judecătoria Turda si Tribunalul Cluj.”, potrivit turdanews.net.