Cea mai tare bancă de rezerve din România e pe stadionul Aerostar din Bacău. Cum arată. FOTO

Marian Cărăvan 31.08.2020, 18:36
Cea mai tare bancă de rezerve din România e pe stadionul Aerostar din Bacău. Cum arată. FOTO

Nou-promovata Aerostar Bacău dispută în această seară primul meci în noul sezon al Ligii 2. Băcăuanii joacă împotriva unei echipe de tradiție, U Cluj, prilej cu care vom vedea cea mai tare bancă de rezerve din România. E pe stadionul Aerostar din Bacău.

Cea mai tare bancă de rezerve din România e pe stadionul Aerostar din Bacău

Meciul dintre Aerostar Bacău și U Cluj se dispută în condiții speciale. Arena noua-promovatei arată impecabil, iar ceea ce atrage atenția în mod deosebit sunt băncile de rezerve. Nu degeaba poartă numele de Aerostar Bacău. Ei bine, scaunele pe care vor sta jucătorii de rezervă și membrii staff-urilor tehnice ale celor două echipe sunt „împrumutate” de la un avion. Evident. nu va decola nimeni, dar cu siguranță cine se va așeza în ele va sta destul de confortabil. Deși e greu de crezut că un fotbalist sau un antrenor poate privi un meci ca la teatru, fără să se „consume”.

Stadionul „Aerostar”, pe care se joacă meciul dintre echipa locală, nou-promovată în Liga 2, și U Cluj, este amplasat lângă aeroportul din Bacău și aparține fabricii care are ca scop de activitate mentenanța și reparația aeronavelor, iar acest lucru se vede chiar și în incinta arenei.

Cea mai tare bancă de rezerve din România e pe stadionul Aerostar din Bacău. Cum arată Sursa foto: Digi Sport

Aerostar, promovată după doar un an petrecut în Liga 3

Din cauza pandemiei de coronavirus, sportul a avut mult de suferit. Odată suspendate, unele competiții nu s-au mai reluat deloc. Așa au stat lucrurile și în privința Ligii 3, de unde a venit Aerostar Bacău. O decizie a Federației Române de Fotbal de „înghețare” a campionatului eșalonului al treilea, a promovat-o pe Aerostar Bacău. Nu e singura formație care a beneficiat de decizia FRF.

Aerostar Bacău a fost declarată câștigătoarea Seriei I din Liga 3, datorită avansului de șapte puncte avut față de principala contracandidată la promovare, Foresta Suceava, în momentul suspendării competiției. Băcăuanii au revenit în Liga 2 după doar un an petrecut în eșalonul terț.

După meciul de debut cu U Cluj, Aerostar Bacău va juca sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 14, în deplasare cu Farul Constanța.

Urmăriți Impact.ro și pe