Cea mai simplă și delicioasă rețetă de ciocolată caldă densă și cremoasă. Ingredientul o face ideală pentru această perioadă

Rețeta simplă și savuroasă de ciocolată caldă foto - Pexels

Odată cu sezonul rece se deschide și apetitul pentru băuturile calde. Deși ceaiul este în topul preferințelor multora, unii preferă ciocolata caldă. Și cum poți să refuzi o cană de ciocolată caldă densă și cremoasă, când afară plouă?! Dacă îți dorești să o prepari chiar tu acasă, află că nu este deloc dificil. Descoperă o rețetă simplă, dar extrem de savuroasă, care se îmbină perfect cu lecturile din zilele mohorâte.

Care este ingredientul secret pentru o ciocolată caldă densă și cremoasă

Iubitorii de ciocolată caldă știu că plicurile instant nu sunt tocmai la fel de savuroase precum o ciocolată caldă pregătită în casă. Și pentru că multe dintre rețete sunt destul de complicate și necesită multe ingrediente, iată o variantă rapidă. Poți obține o ciocolată caldă pe care să o împarți cu prietenii și care să îți țină cald în zilele friguroase.

Totuși, pentru a obține o ciocolată caldă densă și cremoasă, dar aromată în același timp, ai nevoie de câteva trucuri. Poți apela la scorțișoară pentru mai multă savoare. De asemenea, o poți face mai cremoasă pe măsură ce adaugi mai multă ciocolată în compoziție. Dacă o preferi mai lichidă, adaugă mai mult lichid.

Cum poți prepara o ciocolată caldă densă și cremoasă foto - Pexels

Cum poți prepara o ciocolată caldă densă și cremoasă
foto – Pexels

Rețeta de ciocolată caldă

Află în rândurile ce urmează cum poți obține o ciocolată caldă densă și cremoasă, numai bună pentru zilele de toamnă.

Ingrediente

  • 50 de grame de ciocolată neagră/amăruie (de preferat cea de 70-80% cacao)
  • 300 ml de smântână dulce pentru gătit 25-32% grăsime (se poate înlocui cu lapte de cocos)
  • 2 linguri de cacao pudră
  • 3 linguri de zahăr brun (se poate înlocui cu xylitol sau stevia)
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 300 ml apă (se poate înlocui cu lapte sau o variantă vegană)
  • optional: esență de vanilie, rom, etc.

Mod de preparare

Pentru început, amestecă cacaoa cu zahărul sau îndulcitorul ales, alături de sare și scorțișoară. Apoi, adaugă treptat apa rece, amestecând cu ajutorul unui tel pentru a evita formarea de cocoloașe. După ce ingredientele s-au dizolvat, toarnă compoziția într-o cratiță. Adaugă smântâna dulce sau laptele de cocos și amestecă totul foarte bine. Pune cratița pe foc și las-o la fiert, amestecând periodic. Totuși, continuă să o supraveghezi pentru a nu da pe afară în momentul fierberii.

Imediat ce ai observat că începe să fiarbă, ia-o de pe foc și adaugă ciocolata neagră. Lasă compoziția să se liniștească timp de 5 minute fără să amesteci. Dacă ciocolata s-a topit, o poți acum regla în funcție de preferințe. Dacă o preferi mai lichidă, adaugă apă fierbinte sau lapte fiert. În cazul în care o dorești puțin mai densă, mai adaugă 10-15 grame de ciocolată neagră.

Verifică dacă gustul îți este pe plac. Poți adăuga mai mult zahăr sau îndulcitor dacă este nevoie. De asemenea, poți pune esență de vanilie sau mai multă scorțișoară, ori alte arome.

Sursă – lalena.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI