Cea mai simplă rețetă de gogoșari la oțet, fără fierbere. Secretul care îi fac extrem de gustoși

Iancu Andreea 22.09.2020, 11:32
Cea mai simplă rețetă de gogoșari la oțet, fără fierbere. Secretul care îi fac extrem de gustoși

Gogoșarii sunt unele dintre legumele pe care le așteptăm cu multă poftă, mai ales cei care adorăm preparatele de toamnă precum zacusca. Totuși, la fel de gustoși sunt și gogoșarii la borcan, pe care gospodinele îi pregătesc pentru la iarnă. Poți folosi o rețetă extrem de simplă anul acesta, dacă ții cont de secretul care îi face extrem de gustoși.

Cum prepari cea mai simplă rețetă de gogoșari

Gospodinele cunosc multe secrete când vine vorba despre conservele pentru iarnă. Pentru că adesea perioada toamnei este una aglomerată, fiind pe listă și zacusca sau vinetele ori castraveții murați, e nevoie de trucuri care să economisească timpul. Astfel, o rețetă rapidă și simplă de gogoșari poate fi obținută fără fierbere.

Secretul constă în folosirea corectă a cantității de sare, dar și lăsarea la scurs a gogoșarilor timp de 24 de ore. Așadar, deși este mai puțin migăloasă, gogoșarii trebuie pregătiți cu răbdare.

Secretul care face gogoșarii extrem de gustoși
Secretul care face gogoșarii extrem de gustoși

Rețeta de gogoșari în oțet, fără fierbere

Pentru a te asigura că în perioada iernii ai la îndemână o salată gustoasă, pregătește-te încă de pe acum. Gogoșarii în oțet, cu aroma lor dulce-acrișoară, vor fi apreciați alături de friptura de Crăciun, ori într-o salată de beouf pentru Revelion. Așadar, poți încerca să îți umpli cămara cu câteva borcane, după o rețetă simplă.

Ingrediente:

  • 5 kg gogosari (întregi)
  • 1 l oțet
  • 500 gr zahăr
  • 1 lingură sare grunjoasă
  • 2 linguri boabe de piper

Mod de preparare:

Pentru început, gogoșarii se spală și se curăță de cotoare. De asemenea, se taie în fâșii mici, care să încapă apoi în borcan. Ulterior, bucățile de gogoșar se pun într-un vas și peste ele se adaugă zahărul, oțetul, sarea și boabele de piper. Deși conform rețetei clasice ei mergeau la fiert, de această dată se folosesc ca atare, cruzi.

Amestecăm conținutul și îl lăsăm la scurs timp de aproximativ 24 de ore. Nu este necesar ca aceștia să fie puși la frigider, ci doar la temperatura camerei. Din când în când, gogoșarii sunt verificați și amestecați. Chiar dacă inițial nu va fi prezentă multă zeamă, după cele 24 de ore legumele își vor lăsa suficient lichid.

La finalul timpului, pune gogoșarii în borcanele curate și toarnă zeama formată. Poți încerca să speli borcanele și apoi să le usuci în cuptorul cald. Se înfiletează capacele, iar borcanele se depozitează în loc răcoros, în cămară.

Vor fi cu adevărat un deliciu care să însoțească preparatele de peste iarnă.

Sursă – caietulcuretete.com

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...