Cea mai simplă metodă de a face economie când speli rufele. Așa scutești sume importante de bani la factura de curent

Badea Violeta 27.09.2022, 08:33
Cea mai simplă metodă de a face economie când speli rufele. Așa scutești sume importante de bani la factura de curent

Poate că nu știai acest lucru, dar mașinile de spălat și uscătoarele se numără printre cele mai costisitoare aparate electrocasnice. Având în vedere că mulţi dintre noi spălăm cel puțin un kilogram de rufe în fiecare săptămână, merită să luăm măsuri pentru a reduce consumul de energie. Iată cum scutești sume importante de bani la factura de curent!

Trucul care te ajută să economisești bani când speli rufe

Spălarea rufelor este din ce în ce mai simplă datorită modernizării mașinilor de spălat. Totuși, există și un dezavantaj. Aceste aparate electrocasnice consumă foarte mult curent, deşi nu pare.

Cu toate că nu suntem obişnuiţi să ne gândim și să calculăm cât consumă aparatele pe care le avem în locuință, creşterea tot mai mare a tarifului la energie ar trebui să ne determine să o facem.

Cei mai mulți dintre noi avem tendința să credem că iluminatul din casă este cel care ne creşte facturile de curent, însă acest lucru este fals. De fapt, aparatele electrocasnice consumă cel mai mult curent, iar mașinile de spălat nu fac excepție. Dar există și o modalitate de a economisi bani când speli rufele rufele. Tot ceea ce trebuie să faci este să speli hainele cu apă rece.

Citește și De ce să pui sare în mașina de spălat. Trucul gospodinelor experte în curățenie!

Ce trebuie sa faci pentru a economisi bani cand speli rufe
Ce trebuie sa faci pentru a economisi bani cand speli rufe

De ce este bine să speli hainele cu apă rece

Atunci când pui hainele la spălat, probabil că, din reflex, setezi ciclul cald. Cu cât apa este mai fierbinte, cu atât hainele sunt mai curate, nu-i așa? Ei bine, află că nu este așa.

E adevărat că apa caldă era cândva cea mai bună alegere pentru spălarea hainelor, dar, în timp, lucrurile s-au schimbat. Au apărut tot felul de detergenți care pot funcționa la fel de bine în apă rece ca și în apă caldă.

Aşadar, ai toate motivele să folosești apa rece, mai ales că poți economisi și bani. Cei de la Bild dau și un exemplu în acest sens. René Haase este un tată singur. Patru copii (8 – 12) locuiesc în gospodărie.

Mașina de 5 kilograme funcționează de până la șase ori pe săptămână, întotdeauna la 40 de grade. Costuri cu energie: 60 euro, fără cearșafuri și prosoape.

Pentru o familie (211 spălări/an), trecerea de la 40 la 20 de grade economisește în jur de 23 de euro. Prin urmare, spălarea hainelor la rece este cu mult mai ieftină, deoarece încălzirea apei consumă cea mai mare energie. În plus, spălarea la rece este și eficientă la climă.

 „Spălarea la rece este o contribuție simplă și în același timp eficientă la climă”, precizează Christoph Heinrich, director pentru Conservarea Naturii la WWF Germania.

Citește și Secretul pentru ca hainele negre să nu se mai decoloreze niciodată. Ce trebuie să pui în mașina de spălat!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...