Cea mai scumpă mașină din lume. De ce a fost vândută cu 16,7 milioane de euro

Rădulescu Valentin 27.10.2020, 18:33
Cea mai scumpă mașină din lume. De ce a fost vândută cu 16,7 milioane de euro

Chiar și pentru împătimiții de mașini rapide, prețul de 16,7 milioane de euro este o sumă la care stai să te gândești dacă merită sau nu să o dai pe un autovehicul. Dar chiar și așa, cineva și-a permis să cumpere un autoturism de aproape 17 milioane de euro. Care este cea mai scumpă mașină din lume?

Mașina care a fost vândută pentru 16,7 milioane de euro

În anul 2019 a fost vândută cea mai scumpă mașină din lume. Bijuteria pe patru roți a costat nu mai puțin 16,7 milioane de euro, iar proprietarul a dorit să rămână anonim pentru publicul larg. Autovehiculul care costă 16,7 milioane de euro este un Bugatti „La Voiture Noire”, tradus și ca „Mașina Neagră”. Acesta a fost vândut în anul 2019 la Salonul Auto de la Geneva.

Proprietarul unei astfel de mașini are acum parte de un ”monstru” al șoselelor. Aceasta este realizată integral din fibră de carbon, iar toate componentele sunt produse manual. Bugatti „La Voiture Noire” are o transmisie automată cu șapte trepte. Mașina atinge 100 de kilometri în doar 2,4 secunde, iar viteza maximă este de 400 de kilometri pe oră.

„La Voiture Noire” reprezintă mai mult decât aniversarea de 110 ani şi mai mult decât interpretarea modernă a Bugatti Atlantic. Bugatti „La Voiture Noire” este o frumuseţe în sine, o maşină pe care am iubit-o de la prima vedere şi căreia i-am spus: ultimul mare turism”, spunea Stephan Winkelmann, președintele Bugatti, potrivit dezeen.com.

Cum arata cea mai scumpa masina
Bugatti „La Voiture Noire”

Cea mai scumpă mașină, dar nu cea mai rapidă?

De asemenea, atunci când vorbim despre mașini scumpe, prețul nu înseamnă neapărat viteză. Aceste mașini ies în evidență prin design, rezistență și confortul pe care îl oferă. Așadar, deși Bugatti „La Voiture Noire” atinge 400 de kilometri pe oră, nu este cea mai rapidă mașină.

Recordul pentru cea mai rapidă mașină din lume îl deține hypercar-ul Tuatara, care a reușit să atingă 533 de kilometri pe oră. Mașina este produsă de SSC North America, iar viteza uluitoare a fost atinsă pe o șosea din Nevada. La fel ca și Bugatti, Tuatara are o caroserie din fibră de carbon și vine cu un motor twin-turbo V9 de 5,9 litri care produce peste 1.770 de cai putere.

Urmăriți Impact.ro și pe