Cea mai nouă metodă de înșelăciune din România a fost născocită de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Satu Mare, care ieșea la atac doar după lăsarea serii. Victimele lui nici măcar n-au știut, pe moment, ce le-a lovit. Când și-au dat seama ce le-a făcut infractorul, au suferit un șoc. De cealaltă parte, el a sperat că va scăpa basma curată.
Tânărul de 24 de ani s-a gândit că ar putea să cumpere produse publicate pe o platformă de vânzări online fără să plătească, de fapt, pentru ele. El a avut grijă să își stabilească întâlnirile cu vânzătorii numai după ce apunea soarele. Trei persoane din județul Satu Mare i-au căzut în plasă.
În schimbul bunurilor, sătmăreanul le-a dat victimelor lui bancnote ce păreau a fi de 50 de euro. Oamenii au plecat acasă mulțumiți, crezând că le-au reușit tranzacțiile și au făcut rost de bani. Însă, la o examinare mai atentă a bancnotelor, se putea observa că, de fapt, acestea erau false și aveau inscripționate mesajele ”movie money” (bani folosiți pe platouri de filmare, n.r.) și ”this is not legal” (nu este legal, n.r.).
Fericirea tânărului n-a ținut mult. Cea mai nouă metodă de înșelăciune din România a eșuat. Sătmăreanul a rămas fără bunurile pe care le-a obținut păcălindu-și cele trei victime. Întregul prejudiciu a fost recuperat de oamenii legii. Aceștia au confiscat 20 de bancnote false de 50 de euro.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]”La data de 14 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare au desfășurat o prindere în flagrant delict a unui tânăr, de 24 de ani, din municipiul Satu Mare”, a transmis Poliția Română, printr-un comunicat de presă.
După ce a fost descoperită întreaga poveste, tânărul din Satu Mare a fost reținut pentru 24 de ore, în cadrul unui dosarul penal pentru înșelăciune ce se află sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.
După întregul incident, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare au emis un avertisment pentru români. Aceștia le-au recomandat cetățenilor să fie foarte atenți, mai ales atunci când fac cumpărături de pe internet sau, ca în cazul de față, atunci când vând bunuri online, precum și la ce site-uri vizitează, în general.
De asemenea, a apărut în România, recent, o altă metodă de înșelăciune, ce a fost inspirată de pandemia de coronavirus. A fost numită ”metoda Covid”. Mai multe femei în vârstă au fost păcălite în acest fel de un bărbat din Iași. Infractorul a reușit să strângă o sumă mare de bani.
”Din cercetări a rezultat faptul că în perioada 9 septembrie – 5 decembrie, s-ar fi deplasat la domiciliile a cinci femei cu vârste cuprinse între 74 şi 86 ani, din mediul rural şi urban, după ce în prealabil acestora li s-ar fi transmis prin telefon că rude apropiate (fiu, fiică, soţ) sunt grav bolnave şi au nevoie de tratament medical de urgenţă sau de aparate de ventilaţie”, a transmis IPJ Iași, despre modul în care a acționat infractorul.