Cea mai nouă înșelătorie a românilor. Metoda a fost dezvăluită de Alexandru Rafila

Cătălina Burghelea 28.01.2022, 06:31
Cea mai nouă înșelătorie a românilor. Metoda a fost dezvăluită de Alexandru Rafila

Românii recurg la tot felul de metode, pentru a fenta sistemul. Una dintre noile înșelătorii vizează testarea Covid și a fost dezvăluită chiar de către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Fostul reprezentant al României la OMS a punctat, totodată, faptul că țara noastră va înregistra săptămâna viitoare un nou record de infecții cu noul coronavirus.

Rafila a dezvăluit cea mai nouă înșelătorie pusă la cale de români

Din dorința de a nu mai plăti testarea la plecarea în vacanță, mulți români se înghesuie la centrele de testare, unde este gratis. Potrivit medicului Alexandru Rafila, în aceste centre se pot înscrie doar persoanele cu simptome specifice Covid. Ministrul Sănătății a criticat gestul persoanelor care vor să se testeze gratis pentru a putea pleca în vacanță.

„Este un abuz”

Profesorul Alexandru Rafila a precizat că românii fac cozi la centrele de testare, pentru a nu mai plăti testarea la plecarea în vacanță. Este un abuz din partea lor, a specificat medicul român.

„Ne vedem de treabă, suntem în dispozitiv. O să extindem centrele de testare, unde se pot înscrie numai cei cu simptome. Eu înțeleg că toată lumea vrea să meargă gratis în vacanțe, dar mi se pare un abuz, care s-a speculat de televiziuni”, a declarat Alexandru Rafila, joi, 27 ianuarie.

Ce se întâmplă cu centrele de testare în România

Totodată, ministrul Sănătăţii a anunţat că, începând de săptămâna viitoare, centrele de recoltare a probelor pentru testele Covid-19 din Capitală vor funcţiona doar în weekend. În timpul săptămânii, testarea se va putea face în cabinetele medicilor de familie.

„O să extindem în weekend centrele de recoltare a probelor pe care le-am început în Bucureşti în weekendul trecut, o să extindem la nivelul întregii ţări, încât pacienţii, în weekend, când nu au medici de familie, să se poată duce la spital, unde să li se preleveze probe. E vorba doar de pacienţii simptomatici care se înscriu pe platforma Direcţiilor de Sănătate Publică”, a transmis Rafila înaintea şedinţei de guvern.

Centre de testare Covid, în spitalele din București

Ce anunță ministrul Sănății pentru perioada următoare

Din păcate, veștile pentru România nu sunt bune deloc, pentru perioada următoare. Țara noastră va înregistra un nou record de cazuri Covid, săptămâna viitoare.

„Trendul ascendent continuă. Chiar dacă azi am avut o mică scădere așteptată, pentrucă ieri am avut numărul maxim de cazuri după patru zile libere. Testarea a fost mai limitată. Aceste valori, în jurul a 30.000 de cazuri, probabul vor fi înregistrate până sâmbătă, apoi va urma o nouă scădere, în jur de 15 -18.000 mii de cazuri estimăm noi pentru weekend. Săptămâna viitoare va fi o nouă creștere spectaculoasă. Cifrele cu 4 în față nu sunt excluse pentru această perioadă.”, a explicat ministrul Sănătății în ședința de guvern de joi, 27 ianuarie.

Un mare județ al țării provoacă îngrijorări

Dintre toate județele României, Clujul are cea mai mare rată de ocupare a paturilor din spitale pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Mai mult, ar putea fi primul județ în care școlile trec în online, de săptămâna viitoare.

Medicul Alexandru Rafila susține că a crescut capacitatea de testare în țara noastră, în ultimele două zile fiind făcute peste 100.000 de teste PCR și antigen pe zi.

Urmăriți Impact.ro și pe