Cea mai mare sperietură pe care a trăit-o regele Charles. Un tânăr a tras cu pistolul spre el în 1994 și a primit o pedeapsă ridicol de mică

Andra Daoud 25.09.2022, 08:42
Cea mai mare sperietură pe care a trăit-o regele Charles. Un tânăr a tras cu pistolul spre el în 1994 și a primit o pedeapsă ridicol de mică

Membrii familiei regale britanice beneficiază de pază non-stop și, cu toate acestea, au existat momente când au fost țintele unor tentative de asasinat. Din fericire, fiecare încercare a eșuat, însă sperieturile cu care s-au ales de pe urma acestor momente au fost unele serioase. Regina Elisabeta a II-a a avut de-a face, în cei 70 de ani de domnie, cu trei tentative de asasinat, însă nici actualul rege Charles nu a fost ocolit de pericol.

Un tânăr a tras cu pistolul spre regele Charles în 1994

Regele Charles a avut parte, de-a lungul timpului, de tot felul de momente tensionate, însă un anume episod nu are cum să îl dea uitării, chiar dacă au trecut aproape 30 de ani de atunci. Se întâmpla în 1994, iar fiul reginei a tras o sperietură serioasă, după ce un tânăr a tras cu pistolul de două ori spre el.

Charles, prinț de Wales pe vremea aceea, se afla în turneu în Australia, la Sydney, când a avut loc incidentul. Un tânăr de 23 de ani a tras cu pistolul de două ori în direcția lui Charles, însă din fericire niciunul dintre gloanțe nu l-a atins pe moștenitorul tronului. Atacatorul a fost imediat imobilizat și reținut de către polițiști, însă a primit o pedeapsă modică pentru fapta sa.

Întrucât nu a folosit o armă de foc, ci un pistol cu gloanțe oarbe, tânărul a fost condamnat la 500 de ore de muncă în folosul comunității și nu a stat în arest nici măcar o zi.

Cea mai mare sperietura pe care a trait-o regele Charles. Un tanar a tras cu pistolul spre el in 1994 si a primit o pedeapsa ridicol de mica 1
Regele Charles se afla in Australia in momentul in care cineva a tras cu arma in directia lui

Regina Elisabeta a II-a, victima unei tentative de asasinat în ziua de Crăciun

Anul trecut, chiar în ziua de Crăciun, viața reginei Elisabeta a II-a a fost amenințată de un tânăr înarmat cu o arbaletă. Acesta a pătruns în incinta castelului Windsor, acolo unde suverata se afla împreună cu mai mulți membri ai familiei regale. Jaswant Singh Chail, în vârstă de 20 de ani, a intrat în incinta castelului purtând mască și având în mână o arbaletă.

Cu câteva minute înainte, el a postat pe rețelele sociale un mesaj video în care spunea: „Îmi pare rău pentru ceea ce am făcut și pentru ce am de gând să fac. Voi încerca să o asasinez pe regina Elisabeta.”

În urma investigației făcute de poliție, tânărul a fost acuzat de amenințare cu moartea, deținere de arme ofensive și încă o infracțiune în temeiul legii privind trădarea, din 1842. Această lege pedepsește „descărcarea sau țintirea armelor de foc, aruncarea sau folosirea oricăror obiecte sau arme ofensive, cu intenția de a răni suveranul”.

 

Urmăriți Impact.ro și pe