Cea mai mare amenințare cu care se confruntă acum omenirea. Avertisment dur de la OMS

Rădulescu Valentin 09.07.2020, 18:09
Cea mai mare amenințare cu care se confruntă acum omenirea. Avertisment dur de la OMS

De curând OMS a transmis un avertisment dur cu privire la situația de criză cu care ne confruntăm, dar și care este cea mai mare amenințare. Mai mult, directorul OMS a transmis și un mesaj cu privire la decizia luată de Donald Trump, aceea de a scoate SUA din Organizația Mondială a Sănătății.

OMS, avertisment dur!

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Ghebreyesu, a transmis un mesaj important pentru toți cei implicați în această pandemie. Directorul susține că cea mai mare amenințare este lipsa de leadership și de solidaritate. Totodată, Tedros Adhanom Ghebreyesu a lansa joi și un apel la solidaritate internațională în contextul retragerii SUA din OMS, făcând referire la decizia președintelui Donald Trump de a retrage Statele Unite din OMS.

„Cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm acum nu este virusul propriu-zis, ci lipsa de leadership şi de solidaritate. Diviziunile dintre noi oferă un avantaj virusului; nu putem învinge pandemia dacă suntem divizaţi”, a afirmat directorul OMS, potrivit mediafax.ro.

Cea mai mare amenințare cu care se confruntă acum omenirea. Avertisment dur de la OMS
Sursă Foto: FABRICE COFFRINI/AFP/GETTY IMAGES

OMS anunță înființarea unei comisii pentru pandemie

După mesajul dur transmis de directorul OMS, oficialii anunță și înființarea unei comisii pentru evaluarea modului în care este gestionată pandemia. Totodată, amintim că până la momentul actual, la nivel mondial au fost confirmate peste 12 milioane de cazuri cu noul tip de virus, iar 550.135 au murit în urma diagnosticării cu virusul ucigaș, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins din SUA.

„Sunt mândru să anunţ că fostul premier Helen Clark (Noua Zeelandă) şi fostul preşedinte liberian Ellen Johnson Sirleaf au acceptat să prezideze această comisie de evaluare, pe care o considerăm o entitate independentă pentru pregătirea şi reacţia la pandemii. Nu îmi pot imagina două personalităţi mai independente pentru a face această evaluare onestă şi a ne ajuta să înţelegem ce s-a întâmplat şi ce ar trebui să facem pentru a evita astfel de tragedii în viitor”, a ținut să precizeze directorul OMS.

Urmăriți Impact.ro și pe