Cea mai frumoasă stațiune din Bulgaria. Aici găsești cea mai curată plajă și cel mai fin nisip

Andra Daoud 25.06.2022, 10:50
Cea mai frumoasă stațiune din Bulgaria. Aici găsești cea mai curată plajă și cel mai fin nisip

Cea mai frumoasă stațiune din Bulgaria se află aproape de România, iar cei care iubesc marea ar trebui să o viziteze măcar o dată în viață. Litoralul bulgăresc atrage în fiecare an mii de turiști români, majoritatea îndreptându-se către destinații arhi-cunoscute și comerciale. Bulgaria are însă și plaje cu aspect exotic, retrase, cu nisip fin, despre care puțini români știu.

Cea mai frumoasă stațiune din Bulgaria unde găsești cel mai fin nisip

Litoralul bulgăresc atrage, de ani buni, turiștii ca un magnet. Multe stațiuni aflate pe malul Mării Negre din Bulgaria se numără printre preferințele turiștilor români atunci când vine vorba despre concediu sau doar un weekend la mare.

Motivele pentru care românii se îndreaptă spre Bulgaria atunci când vor să meargă la mare sunt multiple: amenajarea plajelor, serviciile de cazare și masă și prețurile atrăgătoare sunt cele care înclină balanța în favoarea litoralului bulgăresc.

Unde mai pui că unele plaje superbe se află la o aruncătură de băț de România, iar când ajungi acolo ai impresia că te afli pe un alt continent, la malul oceanului, nu la câteva ore de mers cu mașina față de casă. Cea mai frumoasă stațiune din Bulgaria este considerată de către mulți turiști a fi Sozopol. Este un oraș fermecător, situat la malul Mării Negre, căutat de turiști pentru atmosfera romantică, vestigiile istorice, dar și pentru plajele sale.

Cei care vor să îmbine statul la plajă cu vizitatul de obiective turistice ar trebui să pună pe lista cu destinații de vacanță stațiunea Sozopol. Arhitectura veche face ca plimbările pe străduțe să îi transpună pe turiști într-o altă lume, în timp ce plajele curate și deloc aglomerate sunt ideale pentru relaxare sub soare.

Orașul care este considerat a fi cea mai frumoasă stațiune din Bulgaria se află la 35 km sud de Burgas, pe o peninsulă pietroasă și cu o faleză înaltă. Este cea mai veche așezare umană de pe litoralul bulgăresc și merită vizitată măcar o dată.

Cea mai frumoasa statiune din Bulgaria. Aici gasesti cea mai curata plaja
Statiunea Sozopol

Stațiuni Bulgaria aproape de România

În timp ce unii turiști caută cea mai frumoasă stațiune din Bulgaria, alții sunt dornici să găsească o destinație în care să se relaxeze și care să nu fie foarte departe de casă. Din acest motiv, stațiunile bulgărești care sunt aproape de România se numără printre cele mai alese atunci când vine vorba despre o vacanță la malul mării.

Cea mai apropiată plajă bulgărească este Durankulak. Aceasta se află imediat după graniță, la mai puțin de 6 km față de Vama Veche. Plaja din Ezerets este și ea la o aruncătură de băț față de linia de frontieră a României, fiind situată la doar 23 de kilometri. Este o zonă liniștită, înconjurată de păduri de pini. La 50 km de Vama Veche se află stațiunea Kavarna, care are amenajată o plajă mare, cu umbrele și șezlonguri, dar și cu zone libere pe margini, unde turiștii pot sta cu cearșafuri sau rogojini.

Cei care caută stațiuni Bulgaria aproape de România, au de unde alege. Albena este una dintre destinațiile preferate de familiile care merg în vacanță, datorită resort-urilor cu oferte dedicate acestora. Stațiunea are peste 6 kilometri de plajă cu nisip fin, pe lângă oferta tentantă de unități de cazare.

Nisipurile de Aur este cea mai mare stațiune din nordul Bulgariei. Reprezintă una dintre cele mai populare destinații de vacanță de pe litoralul bulgăresc, fiind potrivită atât pentru turiștii care își doresc liniște și relaxare, cât și pentru cei care sunt dornici de distracție. Plaja are o lungime de 4 kilometri și deține certificare Blue Flag, la fel ca majoritatea plajelor amenajate de pe litoralul bulgăresc.

Balcic, Kavarna, Obzor, Constantin și Elena sau Kranevo sunt, de asemenea, destinații din Bulgaria aproape de România, la mare căutare printre turiștii români și nu numai.

Urmăriți Impact.ro și pe