Cea mai frumoasă biserică din Bărăgan ascunde o poveste ciudată. Fenomene paranormale au fost descoperite în spatele zidurilor ei

Ioana Bucur 19.05.2022, 17:31

Veche de aproape două sute de ani, cea mai frumoasă biserică din Bărăgan ascunde un trecut tulburător. Cu trecerea anilor, a fost abandonată de localnicii care s-au temut de fenomenele paranormale descoperite în spatele zidurilor ei și de blestemul ce ar fi fost aruncat asupra lăcașului de cult. Astăzi este o ruină, un loc de neratat pentru amatorii de „senzații tari” și vânătorii de fantome.

Povestea tulburătoare a celei mai frumoase biserici din Bărăgan

Ideea că o biserică, un loc considerat de creștini sfânt, ar fi fost scena unui masacru este aproape imposibil de imaginat sau acceptat. Dar asta s-ar fi întâmplat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial în cea mai frumoasă biserică din Bărăgan.

Pe malul drept al râului Ialomița a fost construită, acum aproape două sute de ani, o mică biserică – „Cuvioasa Paraschiva”. Construcția de o frumusețe rară datează din anul 1848, potrivit Direcției Județene de Cultură Ialomița.

Astăzi a devenit o ruină. Legendele locale spun o poveste înfiorătoare. În timpul celui de-Al  Doilea Război Mondial, soldații nemți au căutat refugiu între zidurile ei. S-au rugat ca viețile să le fie cruțate, însă au fost capturați de militarii ruși și executați, chiar sub privirile îngrozite ale localnicilor din satul Ivănești.

De atunci, oamenii locului sunt convinși că cei uciși au blestemat lăcașul de cult pentru că rugile nu le-au fost ascultate și că sufletele lor încă bântuie biserica.

În cele din urmă, satul a fost mutat, iar oamenii au abandonat mica biserică. Ultima slujbă a fost ținută acolo acum aproape două decenii. Istoria locului, credința multora în blestemul aruncat asupra sa și faptul că biserica stârnise interesul celor care se implică în ritualuri satanice i-au făcut pe săteni să renunțe la orice încercare de a reabilita lăcașul de cult și au construit altul, sfințit în anul 2011.

Astăzi, ruinele bisericii din Bărăgan sunt vizitate mai mult de vânătorii de fantome și de cei care își doresc să găsească dovezi ale activității paranormale.

Cea mai frumoasă biserică din Bărăgan ascunde o poveste ciudată. Fenomene paranormale au fost descoperite în spatele zidurilor ei
Interior Biserica ,,Cuvioasa Paraschiva” – Ivănești (Foto: Ascosilasciti.com)

Unde este cea mai veche biserică din România

Pasionații de istorie și arheologie au toate motivele să adauge pe lista destinațiilor și județul Hunedoara. Aici vom descoperi una dintre bijuteriile ascunse ale țării, ceea ce este considerată a fi cea mai veche biserică din România.

Inițial, s-a crezut că lăcașul de cult ar data din secolul al XIV-lea, însă cercetările arheologice au găsit dovezi potrivit cărora ar fi fost ridicată în secolul XI. Biserica Rotondă din Geoagiu este cea mai veche biserică medievală care încă stă în picioare şi îsi păstrează forma originală.

Una dintre legendele legate de ea spune că undeva în apropierea bisericii ar fi o comoară îngropată, cheia descoperirii acesteia fiind razele de soare care intră pe geamurile bisericii. De fapt, jocul luminii nu este o exagerare, ajutând chiar la dezgroparea unui secret al lăcașului. Povestea celei mai vechi biserici din România poate fi citită AICI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...