Știai asta? Salata de sfeclă și hrean se poate consuma în orice anotimp, lângă un rasol, o friptură, la sandvișuri. Nu doar că este tare delicioasă, dar, aceste legume au și remarcabile proprietăți terapeutice.
Fie că ți-e poftă de ceva rapid de preparat sau vrei doar să mânânci ceva sănătos, rețeta asta de salată de sfeclă cu hrean te va face să-ți lingi degetele de plăcere. E gata în doar câteva minute și este foarte sățioasă, de asemenea. Pentru preparat ai nevoie de următoarele ingrediente:
Spălați bine rădăcinile de hrean și curățați-le de coajă. Dacă sunt foarte tari, puteți să le înmuiați în apă rece pentru 1-2 ore. Tăiați rădăcinile de hrean în bucățele, ca să nu stricați mașina de tocat carne sau blenderul, când le veți mărunți. Credeți-ne, o să vă placă rețeta asta!
Mărunțiți rădăcinile de hrean cu ajutorul blenderului. Dacă veți folosi mașina de tocat carne, cel mai bine ar fi să adunați hreanul tocat într-o pungă de plastic, ca să evitați iritarea ochilor.
Tăiați sfecla roșie crudă în bucățele și pasați-o cu ajutorul blenderului. După aceasta stoarceți sucul din ea cu ajutorul unei strecurători mărunte sau al unei bucăți de tifon. De asemenea, puteți să stoarceți sfecla roșie cu mâinile (ca să nu vă pigmentați pielea, purtați mănuși).
Amestecați apa fiartă și răcită cu sucul de sfeclă roșie. Dizolvați sarea și zahărul în soluția obținută. La sfârșit adăugați oțetul și amestecați încă o dată. Turnați marinada rezultată peste hreanul mărunțit. Amestecați foarte bine.
Transferați compoziția rezultată în borcane sterilizate. Acoperiți-le cu capace sterilizate și închideți-le ermetic. Nu uitați să păstrați borcanele la frigider. Poftă bună!
Știai asta? Hreanul nu este doar gustos, ci și foarte sănătos. Pe vremuri, era folosit pentru a trata infecțiile urinare, afecțiunile renale, durerile articulare, problemele respiratorii, artrită și întinderile musculare. Rădăcina de hrean are proprietăți antibiotice, antiinflamatoare și afrodisiace. În cantități mici, hreanul se recomandă și pentru stimularea poftei de mâncare. De asemenea, conține foarte multa vitamina C și minerale precum fier, potasiu, calciu și magneziu.
Sfecla roșie ține tensiunea arterială sub control, îmbunătățește performanțele atletice, poate reduce inflamațiile din corp. Este alimentul cu un conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C.
Este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este unul dintre cele mai bogate alimente ca sursă de antioxidanți și nitrați naturali. Așadar, consumul regulat de sfeclă este modalitatea eficientă de a consuma nutrienții și cantitatea de fibre de care organismul tău are nevoie.
După cum puteți observa, combinația dintre cel două legume ne pot aduce o mulțime de beneficii în timpul iernii.