Un preparat delicios, ca la mama acasă, făcut fără prea mult efort, dar care nu va rezista prea mult în farfurie. Am găsit cea mai bună rețetă de ciorbă de perișoare. Află care este pasul pe care nu trebuie să îl uiți niciodată în timpul preparării.
Ce poate fi mai plăcut în zilele friguroase de toamnă și iarnă decât o porție sănătoasă de ciorbă de perișoare? Este unul dintre preparatele preferate ale românilor, însă nu se regăsește în meniurile multor restaurante de la noi din țară.
Gospodinele care nu au prea multă experiență în bucătărie se feresc, în general, de ciorbe, însă rețeta de mai jos oferă rezultate delicioase la fiecare încercare.
Se curăță, spală și taie cuburi morcovii, ardeiul, păstârnacul, țelina, pătrunjelul, gulia și una dintre cele două ceape. Se pun într-un vas suficient de mare, în care se adaugă și patru litri de supă degresată sau apă, după preferințe, și se lasă la fiert, până pe obține o supă concentrată de legume care va fi baza ciorbei de perișoare.
Într-un vas separat, se toarnă o jumătate de litru de apă și se lasă pe foc. Când apa clocotește, se adaugă trei din cele șase linguri de orez și se opăresc două minute. Se scurge orezul și se clătește sub jet de apă rece.
Urmează „asamblarea” perișoarelor. Compoziția se face din carnea tocată, orezul prefiert, două albușuri de ou, o ceapă tocată foarte mărunt, o mână de pătrunjel tocat, o linguriță de paprika dulce, sare și piper. Ingredientele de amestecă bine până se obține o compoziție omogenă.
Revenind la primul vas pus pe foc, când apa începe să fiarbă în clocot, se pun cele trei linguri de orez nefolosit, dar spălat bine înainte, apoi perișoarele și sare, după gust. Se lasă să mai fiarbă aproximativ 20 de minute, apoi se pune în ciorbă și roșia decojită și tăiată cuburi mici, potrivit lauralaurentiu.ro.
Secretul din spatele celei mai gustoase rețete de ciorbă de perișoare este „dresul” ei cât este încă fierbinte.
După ce închidem focul și mai lăsat oala câteva minute să se odihnească, într-un bol se bat gălbenușurile cu smântână și două linguri de apă rece. Amestecul se diluează cu un polonic de zeamă fierbinte până când amestecul din castron se înfierbântează bine.
Amestecul se răstoarnă în oală, omogenizând cu zeama rămasă. Se adaugă sare, piper și acreală, după gust, și este gata să fie servită.