Cea mai bună pizza de post, de făcut acasă. Secretul care o transformă într-un deliciu

Ana Anitoiu 27.11.2020, 16:22
Cea mai bună pizza de post, de făcut acasă. Secretul care o transformă într-un deliciu

Cea mai bună pizza de post este ușor de făcut acasă. Secretul ce o transformă într-un deliciu este extrem de simplu. Preparatul este gata foarte repede și e gustos și sățios, perfect pentru zilele în care nu se mănâncă de dulce.

Rețetă pentru cea mai bună pizza de post. Ingrediente

  • 300 g făină
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură zahăr
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 praf de sare
  • legume la alegere: porumb, ceapă, ardei, roșii, măsline, ciuperci
  • brânză tofu
  • oregano
  • sos marinara, din: 2 linguri ulei de măsline, 6 căței de usturoi, 800 g roșii la conservă, un praf de ardei iute, o crenguță de busuioc proaspăt și sare, oregano și piper, după gust

Rețetă pentru cea mai bună pizza de post. Cum se pregătește aluatul

Înainte de orice altceva, se pregătește aluatul pentru cea mai bună pizza de post. La această etapă este nevoie doar de primele cinci ingrediente din lista de mai sus. Într-un bol încăpător, se amestecă făina și sarea cu uleiul de măsline și zahărul. Drojdia uscată se diluează cu puțină apă caldă și se toarnă peste făină.

Apoi, începe frământarea. Se frământă bine compoziția, până când se obține un aluat omogen. După aceea, se presară puțină făină peste aluatul de pizza. Se lasă la crescut, într-un vas acoperit cu un prosop curat. În final, se întinde cu sucitorul, în forma și mărimea dorită.

Cea mai buna pizza de post, de facut acasa. Secretul care o transforma intr-un deliciu
Aluat pentru pizza de post. Sursa: retete.unica.ro

Rețetă pentru cea mai bună pizza de post. Cum se pregătește sosul

Urmează pregătirea sosului marinara pentru pizza de post. Se încinge uleiul într-o cratiță și se adaugă usturoiul tăiat în felii subțiri. Se sotează un minut, amestecând fără oprire. Se pun roșiile tocate, sare, oregano, piper, praf de ardei iute. Se amestecă bine. Se pune crenguța de busuioc la suprafață și se împinge cu lingura. Acesta este secretul pentru un gust mai bun.

Apoi, când sosul clocotește ușor, se reduce focul la mediu spre mic. Se lasă așa pentru încă 10-15 minute, ca să se îngroașe. Se scoate crenguța de busuioc și se mai adaugă condimente, dacă este nevoie. Acest tip de sos merge excelent și cu paste.

Rețetă pentru cea mai bună pizza de post. Ce se pune pe blat

Acum începe partea creativă a rețetei. Pe blatul de pizza de post se pot pune legumele dorite, nu doar cele din lista de ingrediente: ciuperci, porumb, ceapă, ardei, roșii, măsline. Pentru un plus de culoare în farfurie, pot fi puși ardei de mai multe culori: roșii, galbeni, verzi.

Mai întâi, se întinde blatul și se toarnă sosul deasupra, după care se adaugă legumele. Brânza tofu poate fi tăiată felii sau cubulețe ori dată pe răzătoare. Aceasta adaugă la savoarea finală. Se dă totul la cuptorul preîncălzit, până când se rumenește blatul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...