Cea mai bună ofertă de Paște 2022. Cât costă carnea de miel la Lidl, Carrefour, Kaufland şi în Mega Image

Stan Filon 19.04.2022, 18:41
Cea mai bună ofertă de Paște 2022. Cât costă carnea de miel la Lidl, Carrefour, Kaufland şi în Mega Image

Mai sunt doar câteva zile până la Paște, iar românii caută cea mai bună ofertă la carnea de miel. Trebuie menționat de la început faptul că ciobanii au ținut pasul cu majorările de prețuri din ultima vreme din România, așa că s-a ajuns ca mielul să fie foarte scump, o adevărată delicatesă. Cu toate acestea, românii sunt dispuși să plătească acest preț exorbitant, pentru a avea pe masa de Paște tradiționala friptură de miel. Vedeți mai jos ce prețuri sunt practicate la carnea de miel în magazine precum Lidl, Carrefour, Kaufland sau Mega Image.

Cât costă carnea de miel la Lidl, Carrefour, Kaufland şi în Mega Image

Românii s-au obișnuit să facă cumpărături în magazinele mari din România, iar acest lucru nu se schimbă nici de Paște, mai ales că acolo pot cumpăra produsele necesare dintr-un singur loc. Când vine vorba de carnea de miel, cumpărătorii trebuie să știe ce prețuri sunt practicate în piețe, dar și la magazine precum Lidl, Carrefour, Kaufland sau Mega Image.

În piețele din România, românii pot cumpăra kilogramul de carne de miel cu aproximativ 50 de lei. Astfel, cum un miel ajunge să cântărească aproximativ 10 kilograme, prețul acestuia ajunge la 500 de lei. În marile magazine, un kilogram de carne de miel costă între 50 și 60 de lei, înregistrându-se o scumpire cu aproximativ 35% față de anul trecut. Cei care vor cotlet de miel pot ajunge să plătească până la 62 de lei pe kilogram.

Cat costa carnea de miel la Lidl, Carrefour, Kaufland si in Mega Image
Cat costa carnea de miel la Lidl, Carrefour, Kaufland si in Mega Image

Oferte care mai de care mai scumpe

La Lidl, organele de miel pentru drob costă 64,9 lei per kilogram, în timp ce sfertul posterior de miel costă 59,9 lei per kilogram. Mai ieftin este capul de miel, care costă 19,9 lei per kilogram. În magazinele Carrefour, kilogramul de pulpă de miel cu os costă 42,49 de lei. În medie, la Kaufland, prețul cărnii de miel este de 54,99 de lei per kilogram, în timp ce la Mega Image găsim carnea și la 40 de lei per kilogram, la promoție.

La aceste prețuri, mulți români ar putea schimba mielul cu puiul, de Paște, însă și acesta a ajuns la aproape 30 de lei kilogramul, iar veștile proaste nu se opresc aici. Specialiștii spun că românii vor da piept cu noi scumpiri, care de data aceasta vor chiar istorice, iar acest nou val de scumpiri se va vedea undeva în luna iunie a anului curent.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...