Cea mai bună mască de față cu bicarbonat de sodiu. Trucul genial pentru o curățare în profunzime a tenului

Andreea Bisinicu 26.09.2020, 11:07
Cea mai bună mască de față cu bicarbonat de sodiu. Trucul genial pentru o curățare în profunzime a tenului

Știai asta? Bicarbonatul şi uleiul de măsline pot face minuni pentru tenul tău! Dacă eşti pasionată de tratamente şi măștile naturale, făcute în casă, trebuie să încerci asta neapărat.

Cea mai bună mască de față cu bicarbonat de sodiu

Da, ai citit bine! Cu toții știm că bicarbonatul de sodiu are foare multe beneficii și aici nu ne referim doar în bucătărie. De-a lungul timpului, bicarbonatul de sodiu a fost folosit în diverse trucuri de frumusețe. Cel mai simplu este cel în care îl aplici sub formă de mască, pentru a reduce excesul de sebum secretat de pielea feței.

Dacă eşti pasionată de tratamente şi măștile naturale, făcute în casă, trebuie să încerci asta neapărat.

Amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu cu o linguriţă de ulei de cocos şi masează-te bine pe faţă. Dacă ai tenul foarte gras, încearcă să îţi prepari o mască de exfoliere doar din bicarbonat de sodiu şi apă. Foloseşte masca asta o dată pe săptămână şi îți garantăm că tenul tău va fi curat și strălucitor.

Cum folosesti bicarbonatul de sodiu pentru a curata tenul
Cum folosesti bicarbonatul de sodiu pentru a curata tenul

Bicarbonatul de sodiu oferă volum părului tern

Da, ai citit bine! Bicarbonatul de sodiu, folosit cum trebuie, poate da volum părului tern și lipsit de vitalitate. Pentru femeile care au părul drept de la Mama Natură, acest chin este foarte des întâlnit. Chiar și părul proaspăt spălat poate părea neîngrijit atunci când stă lipit de scalp.

Ce ai de făcut pentru a oferi un plus de volum podoabei capilare? Simplu! Aplică o linguriţă de bicarbonat de sodiu, la rădăcina firului de păr. Apoi masează scalpul, cu buricele degetelor, până ce substanța se absoare total în piele. Cum acționează? Bicarbonatul de sodiu împrospătează şuviţele şi absoarbe excesul de sebum.

Cum scapi de celulita cu bicarbonatul de sodiu
Cum scapi de celulita cu bicarbonatul de sodiu

Cum scapi de celulită cu bicarbonat de sodiu

Vești bune, fetelor! Celulita poate fi combătută! Dacă până acum ai încercat o mulțime de tehnici de masaj, creme sau exerciții fizice și încă nu ai scăpat de celulită, este timpul să folosești o metodă naturală și simplă. Aspectul inestetice de coajă de portocală poate fi eliminat cu ajutorul bicarbonatului de sodiu și al mierii Manuka.

Pentru aceasta vei avea nevoie de două linguri de miere și două lunguri de bicarbonat de sodiu, dar și puțină apă. Amestecând ingredientele vei obține o pastă. Aplică această pastă pe zonele afectate și masează timp ce minim trei minute. Simplu și rapid, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Bicarbonatul de sodiu este bun la toate
Bicarbonatul de sodiu este bun la toate

Bicarbonatul de sodiu te scapă de mirosurile neplăcute

Bicarbonatul de sodiu ajută foarte mult la eliminarea mirosurilor neplăcute, dar este și foarte eficient pentru curățarea casei. În timp, hainele ținute în dulap prind un miros mai puțin plăcut, dar asta se poate rezolva ușor cu doar un pic de bicarbonat de sodiu. Dacă folosești regulat acest praf în dulapul tău, hainele tale vor mirosi mereu ca noi, iar de astfel, previne și apariția petelor de mucegai.

Pentru a avea mereu mirosul plăcut de dero pe hainele tale, este necesar doar să umpli un săculeț din pânză cu bicarbonat de sodiu. Acesta poate fi așezat în colțul șifonierului și lăsat acolo. De asemenea, mai există și varianta de a pune bicarbonatul într-un vas, pe care îl așezați mai apoi la fundul dulapului. Totodată, poți să cureți șifonierul foarte ușor. Tot ceea ce trebuie să faci este să presari bicarbonat în dulap, după care să ștergi cu o cârpă umedă.

Urmăriți Impact.ro și pe