Cea mai bine plătită medalie din istorie? Cât încasează Hidilyn Diaz, prima sportivă din Filipine care ia aurul olimpic

Andrei Cezar, Coteț Alexandru 29.07.2021, 10:03
Cea mai bine plătită medalie din istorie? Cât încasează Hidilyn Diaz, prima sportivă din Filipine care ia aurul olimpic

Madalia de aur câștigată de Hidilyn Diaz, la proba de ridicare a greutăților la categoria 55 de kg îi va schimba viața sportivei din Filipine. În urma performanței sale de la Jocurile Olimpice, halterofila va primi drept recompensă o casă și o sumă imensă de bani. Am putea spune că este cea mai ”scumpă” medalie de aur din istoria competiției.

Hidilyn Diaz a câștigat prima medalie de aur pentru Filipine la Jocurile Olimpice

Hidilyn Diaz, în vârstă de 30 de ani, a reușit luni o performanță uluitoare. A cucerit titlul olimpic la categoria 55 kg și este prima sportivă din Filipine care câștigă o medalie de aur la cea mai prestigioasă competiție. În plus, sportiva a reușit să doboare și recordul olimpic, ridicând un total de 224 de kg.

Performanța reușită de Hidilyn Diaz este cu atât mai importantă cu cât a fost nevoită să se pregătească în condiții extrem de dificile. Din cauza pandemiei de COVID-19, ea a mers în Malaezia timp de un an pentru a se putea antrena în condiții bune. Filipine a fost una dintre cele mai afectate țări de pandemie.

Succesul cuceririi medaliei de aur la Tokyo a generat un entuziasm uriaș în țara sa natală. Familia halterofilei a vărsat lacrimi de bucurie pentru reușita fiicei lor.

„Am explodat de bucurie, am ţipat şi am plâns”, a reacţionat mama sportivei, Emelita Diaz, originară din insula Mindanao, potrivit Agerpres.

De asemenea, sportivi consacrați din Filipine și-au exprimat public recunoștința pentru reușita sportivei. Unul dintre ei este fostul pugilist Manny Pacquiao, care s-a declarat mândru că Hidilyn a cucerit prima medalie de aur din istorie.

„Mulţumesc Hidilyn Diaz pentru această primă medalie de aur pentru Filipine! Suntem mândri de tine”, s-a entuziasmat, pe Twitter, Manny Pacquiao, legenda boxului filipinez.

Cat incasează Hidilyn Diaz, prima sportiva din Filipine care ia aurul olimpic
Cat incasează Hidilyn Diaz, prima sportiva din Filipine care ia aurul olimpic

Cât încasează Hidilyn Diaz, prima sportivă din Filipine care ia aurul olimpic

Efortul pe care l-a depus sportiva pentru a cuceri această medalie i-a fost răsplătit din plin. Pe lângă titlul olimpic cu care se poate mândri tot restul vieții, Hidilyn Diaz va primi și un cec în valoare de 33 de milioane de pesos (650.000 de dolari), bani acordați de statul filipinez și de firme private.

În plus, în afara acestei sume, care reprezintă o mică avere într-o ţară unde salariul mediu este de aproximativ de 250 euro, Hidilyn Diaz va primi şi o casă. Societatea imobiliară Megaworld Corporation a anunţat, marţi, că îi va oferi o locuinţă de 14 milioane pesos (236.000 euro).

Hidilyn Diaz a participat și la Jocurile Olimpice de la Rio, în 2016, unde a câștigat medalia de argint.

Urmăriți Impact.ro și pe