Cea mai amendată nuntă din România. Pentru ce au dat polițiștii sancțiuni de 125.000 de lei

Raluca Juncu 21.07.2020, 09:51
Cea mai amendată nuntă din România. Pentru ce au dat polițiștii sancțiuni de 125.000 de lei

Polițiștii din Olt au amendat cu 125.000 de lei mai multe persoane care au organizat și care au participat la o nuntă cu 80 de invitați, care a avut loc duminică seară.

Amendă record la o nuntă din Olt

Într-un spațiu destinat evenimentelor de acest tip, din orașul Potcoava, din județul Olt, polițiștii au amendat 10 persoane, atât din organizatori ai nunții, cât și din participanți pentru nerespectarea prevederilor impuse de starea de alertă. La aceeași nuntă a participat și manelistul Nicolae Guță, potrivit ziare.com.

„În seara zilei de 19 iulie a.c., pe raza orașului Potcoava, polițiștii au intervenit la o nuntă organizată cu un număr de aproximativ 80 de persoane, cinci persoane fiind sancționate contravențional, cu amendă, în valoare de 15.000 de lei fiecare și alte cinci persoane au fost sancționate contravențional, cu amendă, în valoare de 10.000 de lei fiecare, pentru participarea la activități în spațiu închis pentru care au fost instituite interdicții”, se arată într-o informarea IPJ Olt.

Câte persoane au voie să participe la un eveniment. Reglementările impuse prin starea de alertă

A doua prelungire a stării de alertă, din 17 iunie 2020 a venit cu noi reglementări în ceea ce privește organizarea evenimentelor private. Astfel, un eveniment organizat în interior nu are voie să depășească mai mult de 20 de persoane, în timp ce la petrecerile organizate în aer liber nu au voie să participe mai multe de 50 de persoane, cu respectarea strictă a normelor de igienă și de distanțare socială.

„Evenimentele private în spații închise se vor putea desfășura cu participarea a cel mult 20 de persoane, iar în spații deschise, cu participarea a cel mult 50 de persoane.

Se vor relua, începând cu data de 15 iunie – așa cum, de altfel, a fost discutat cu reprezentanții industriei de retail -, activitățile în centre comerciale, în mall-uri. Începând cu data de 15 iunie, va fi permisă activitatea operatorilor economici în aceste centre comerciale, cu excepția restaurantelor, cafenelelor, sălilor de joc sau cinematografelor.

Vor fi reluate activitățile de administrare a ştrandurilor și piscinelor exterioare, precum și activitățile în sălile de sport și fitness și tratament balnear”, a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

În cadrul aceluiași document, Comitetul Național Pentru Situații de Urgență a anunțat, de asemenea, că obligativitatea purtării măștii în spațiile închise este obligatorie.

Urmăriți Impact.ro și pe