Cea mai adâncă piscină din lume. Costă 175 de milioane de euro și în ea se vor antrena astronauții

Iancu Andreea 03.06.2021, 15:24

O companie britanică va construi cea mai adâncă piscină din lume, care însă nu va fi destinată publicului larg. Dincolo de faptul că proiectul este unul spectaculos, acesta va costa 175 de milioane de euro și va avea o utilitate inedită. Datorită suprafeței sale generoase, piscina ar putea fi folosită pentru antrenamentele astronauților și nu numai. Aceasta urmează să fie construită în Cornwall și va beneficia de o adâncime considerabilă.

Cea mai adâncă piscină din lume se construiește în Cornwall

Blue Abyss reprezintă un proiect îndrăzneț pentru Marea Britanie. Cea mai adâncă piscină din lume, care va costa peste 150 de milioane de lire sterline, va măsura 50 de metri adâncime, reprezentând aproximativ o jumătate din mărimea Big Ben. Proiectul, realizat de o companie britanică, urmează să fie utilizată pentru antrenamentele astronauților, filmarea scenelor subacvatice de film sau testarea roboților submarini. Astfel, spațiul este destinat a fi un centru de cercetare, testare și instruire care deservește sectoarele energiei offshore, marine, de apărare și spațiale.

Aproximativ 42.000 de metri cubi de apă, echivalentul a 17 piscine de dimensiuni olimpice, transformă piscina în una de dimensiuni spectaculoase, devenind cea mai adâncă piscină interioară din lume. Deși mărimea inedită a spațiului ar putea să reprezinte o atracție pentru publicul larg, acesta nu va putea să se bucure de proiect. Piscina, care urmează să fie construită adiacent aeroportului Cornwall Newquay, va fi finalizată în decursul a 18 luni, în al doilea trimestru al anului 2023, potrivit companiei Blue Abyss.

Britanicii vor construi cea mai adâncă piscină din lume
Blue Abyss urmează să dezvolte cea mai adâncă piscină din lume

Proiectul beneficiază de sprijinul unui astronaut legendar

Construcția celei mai adânci piscine din lume urmează să aducă nu doar beneficii în contextul cercetării, ci și datorită celor 160 de locuri de muncă, ce vor aduce 50 de milioane de lire sterline din costurile de construcție în Cornwall și va genera 8 milioane de lire sterline anual pentru economia locală. Proiectul se bucură de susținerea astronautului britanic Tim Peake, care a devenit primul astronaut oficial al Marii Britanii, în decembrie 2015, care a avut ocazia să stea șase luni la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Sunt mândru că fac parte din echipa Blue Abyss și sunt încântat să văd că proiectul face un pas atât de important cu anunțul de astăzi, a spus maiorul Peake.

În plus, regiunea aleasă de compania care urmează să construiască cea mai adâncă piscină din lume este una cu un potențial ridicat, atât în privința spațiului, cât și al energiei regenerabile de care beneficiază.

Cornwall este casa perfectă pentru Blue Abyss, o regiune cu un potențial mare pentru ambițiile sale de spațiu, aerospațial și energie regenerabilă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...