Ce zodie au toți președinții României de după ‘89 și ce spune horoscopul despre ei

Emanuela Pană 28.11.2020, 12:16
Ce zodie au toți președinții României de după ‘89 și ce spune horoscopul despre ei

După Revoluția de la 22 decembrie 1989, România a avut patru președinți. În ce zodii s-au născut și ce spune horoscopul despre foștii și actualul conducător de țară, aflați în rândurile ce urmează. Veți descoperi similitudini între Iliescu, Constantinescu, Băsescu și Iohannis, dar și trăsături diferite de caracter și de destin.

Ce zodie au președinții României de după ‘89

În cei 31 de ani de la marele eveniment al Revoluției, românii au avut „un președinte pentru liniștea noastră“, un șef de stat „învins de sistem“, un președinte „jucător“ și unul care crede în „puterea lucrului bine făcut“. Mai exact, vorbim despre Ion Iliescu, cu care România a petrecut nu mai puțin de 10 ani (22 decembrie 1989 – 17 noiembrie 1996; 10 decembrie 2000 – 21 decembrie 2004), Emil Constantinescu, cu un singur mandat (17 noiembrie 1996 – 10 decembrie 2000), Traian Băsescu, care le-a „slujit“ românilor vreme de 10 ani (21 decembrie 2004 – 21 decembrie 2014) și Kaus Iohannis, actualul președinte, în funcție din 2014.

În continuare vom vorbi despre zodia în care s-au născut liderii României de după ‘89, dar și ce spune horoscopul despre ei.

Citește și: Lista tuturor președinților pe care i-a avut România înainte și după Revoluție

Ce spune horoscopul despre liderii de stat

1. Ion Iliescu – zodia Pești

Primul președinte pe care l-a avut țara noastră după ce a apus „Epoca de Aur“ (numele pe care propaganda oficială a vremii l-a atribuit perioadei istorice în care la conducerea Republicii Socialiste România s-a aflat dictatorul Nicolae Ceaușescu) s-a născut pe 3 martie 1930, în Oltenița, și este în zodia Pești.

Ion Iliescu - Inquam Photos
Ion Iliescu – Inquam Photos

Primele alegeri prezidenţiale libere s-au desfășurat pe  20 mai 1990, în „Duminica Orbului“, sărbătoare creștină care aduce aminte de unul dintre miracolele lui Iisus Hristos – când i-a redat văzul unui orb din naștere. „Orbește“ au votat și românii cu Ion Iliescu,  la singurul scrutin prezidenţial care a avut doar un singur tur.

Ion Iliescu are casa I în Rac, ceea ce îi conferă un temperament restras și o predispoziție pentru tradiție și visare. El face parte din categoria celor care își exprimă și apără convingerile cu tărie. Potrivit astrologilor, cei născuți în zidia Pești își folosesc foarte mult imaginația și intuiția. „Peștele“ Ion Iliescu este un diplomat perfect, cu o abilitate fantastică de a se adapta la orice situație, obținând mereu ceea ce își dorește.

El a ocupat funcția de președinte al României în perioada 22 decembrie 1989 – 20 mai 1990; 20 mai 1990 –  11 octombrie 1992; 11 octombrie 1992 – 17 noiembrie 1996.

2. Emil Constantinescu – zodia Scorpion

La alegerile din 17 noiembrie 1996, Ion Iliescu i-a cedat fotoliul lui Emil Constantinescu, însă nu pentru multă vreme, revenind în funcție în anul 2000. Al doilea președinte al României de după ‘89 s-a născut în 1939, în or. Tighina din Basarabia, fiind zodia Scorpion.

Emil Constantinescu - Inquam Photos
Emil Constantinescu – Inquam Photos

Astrologii îi descriu pe cei din zodia Scorpion drept „neglijenți și foarte degajați“. Atfel, despre Constantinescu, horoscopul spune că este o persoană sinceră și directă, care nu știe să se prefacă.

„Este inventiv, original, atras de progres, avangardist și nonconformist. Are un curaj nebun, un spirit de libertate foarte mare și nu suportă nicio constrângere“, notează studentul în astrologie, Mihnea Firan.

Emil Constantinescu a fost șef de stat în perioada 17 noiembrie 1996 – 10 decembrie 2000.

3. Traian Băsescu – zodia Scorpion 

Fostul președinte și actualul membru al Parlamentului European, Traian Băsescu s-a născut la data de 4 noiembrie 1951, la Murfatlar, județul Constanța, și este, la fel ca și predecesorul său, în zodia Scorpion.

Traian Băsescu - Inquam Photos

Despre Băsescu, astrologii spun că are un bun spirit de observație, fiind atent chiar și la cele mai mici detalii. De asemenea, potrivit horoscopului, politicianul este foarte corect, un pleonasm dacă-i întrebi pe români, având înclinații practice și fiind o fire pragmatică.

„Este o persoană activă, vioaie, învață cu ușurință dar când este rănită de critică poate fi cinică, rece, ranchiunoasă. Veșnic nemulțumită, are darul de a se certa cu toată lumea“, potrivit sursei citate.

Traian Băsescu – Inquam PhotosTraian Băsescu a fost președinte în perioada 27 august 2012 – 21 decembrie 2014.

4. Klaus Iohannis – zodia Gemeni

Actualul președinte al României s-a născut pe 13 iunie 1959 și este în zodia Gemeni. Cu Nodul Nord în împăciuitoarea Balanță și în conjuncție cu Juno, Klaus Iohannis este, în primul rând, soțul perfect. Potrivit experților, partea lui forte – cea de familist – poate fi folosită și în parteneriatele pe care le dezvoltă, astfel că Iohannis colaborează bine cu orice material i se pune alături.

Klaus Iohannis - Inquam Photos
Klaus Iohannis – Inquam Photos

De asemenea, astrologii consideră că nativii din Gemeni se împart în două categorii: persoane care iau viața mai ușor, dând dovadă de o oarecare superficialitate, și persoane cumpătate, care trec prin filtrul gândirii orice informație. Astfel, mulți sunt de părere că actualul șef de stat este reprezentativ pentru a doua categorie.

Pe de altă parte, Gemenii sunt un semn dual, fapt pentru care de multe ori își ascund trăirile, potrivit specialistului în astrologie, Mihaela Bucovală.

„Avem o poziţie stresantă între Mercur şi Saturn. Mercur, planeta comunicării, nu se simte bine în semnul Racului. Capacitatea de comunicare nu este extrem de volubilă. Saturn îi înhibă comunicarea. Mulţi au zis că este expresia genei sale de ardelean molcom, liniştit, dar această opoziţie cu Saturn, care aduce o anume siguranţă, cred că arată că dumnealui este atent la ce spune din dorinţa de a nu părea neştiutor. Acest aspect va fi lucrat cu ajutorul consilierilor, fiind foarte important“, a spus Bucovală, potrivit adevărul.ro.

Klaus Iohannis – președinte în perioada 21 decembrie 2014 – prezent.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...