Ce vrea Kremlinul să se știe despre explozia care a avariat podul Kerci. Informațiile pentru presa din Rusia

Beatrice Dumitru 11.10.2022, 14:12
Ce vrea Kremlinul să se știe despre explozia care a avariat podul Kerci. Informațiile pentru presa din Rusia

O explozie puternică a avut loc în weekend pe podul Kerci, cel care leagă Rusia de Crimeea anexată și a costat peste 3,6 miliarde de dolari. Însă Kremlinul nu vrea ca populația Rusie să știe, cu adevărat, ce s-a întâmplat cu podul Kerci și a emis un ghid care arată cum trebuie să fie prezentat incidentul în mass-media.

Ghidul Kremlinului pentru explozia de la podul Kerci

Podul Kerci, cunoscut și sub numele de Podul Crimeei, se întinde pe aproximativ 19 kilometri și era o rută cheie de aprovizionare pentru Moscova, în timp ce își continuă invazia în Ucraina. Acesta a fost distrus de o explozie provocată de o mașină capcană.

Deși podul Kerci a fost avariat grav, Kremlinul nu vrea să se știe care este situația, cu adevărat, administrația prezidențială a Federației Ruse a întocmit un ghid care prevede modul în care trebuie să fie prezentată explozia în mass-media. Astfel, autorii ghidului „recomandă” să se știe că podul a fost rapid restaurat, iar „isteria legată de explozia sa a fost artificială, iar daunele exploziei în au fost foarte exagerate de propaganda de la Kiev”.

Ce vrea Kremlinul să se știe despre explozia care a avariat podul Kerci. Informațiile pentru presa din Rusia
Podul Kerci a fost avariat de o explozie.

De asemenea, propagandiştii sunt sfătuiţi să informeze că explozia „s-a transformat în unitate, nu există panică şi frică”. Informațiile referitoare la explozia de pe pod sunt plasate în secțiunea „Consolidarea Rusiei”, scrie meduza.io.

Ce scrie în secțiunea despre „operațiunea specială” din Ucraina

Secțiunea despre „operațiunea specială”, așa cum este numit oficial războiul în Federația Rusă, spune că Forțele Armate ale Ucrainei „nu au șanse să avanseze mai departe” în timpul ofensivei din regiunea Herson (în ultimele săptămâni, Rusia s-a retras din nordul acestei regiuni ucrainene). În plus, administrația prezidențială mai susține că „ucrainenii încep să cadă în războiul Occidentului împotriva Rusiei până la ultimul”.

Prin urmare, țările din Occident își trimit propria populație pentru a fi măcelărită ca mercenari. Numărul personalului militar al Forțelor Armate ale Ucrainei și al mercenarilor străini în rândurile formațiunilor ucrainene, care sunt dislocate în partea din regiunea Zaporojie controlată de Kiev, a devenit egal”, este un alt mesaj pe care ar trebui să-l transmită mass-media pro-Kremlin.

De asemenea, trebui răspândită vestea că Germania rămâne fără armament din cauza sprijinului pentru Ucraina. „Furnizarea de arme către Ucraina a epuizat stocurile militare ale țărilor NATO, Rusia demilitarizează țările NATO”, se spune în ghid.

Subcapitolul „Noua Ordine Mondială” susține că Statele Unite își pregătesc publicul pentru faptul că vor „fuziona cu regimul de la Kiev”. Ca dovadă, presa rusă ar trebui să citeze declarațiile fostului președinte american Donald Trump și ale coordonatorului Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, care au vorbit despre necesitatea unor discuții de pace timpurii între Ucraina și Rusia.

Sursa citată mai spune că Moscova a cerut un studiu despre modul în care societatea rusă percepe aruncarea în aer a podului din Crimeea.

Podul Kerci a fost construit de Rusia după ce a anexat Crimeea, în 2014, după investiții de peste 3,6 miliarde de dolari. O porțiune din partea rutieră a podului lui Putin a fost complet distrusă și s-a prăbușit în mare, în urma unei exploziei de sâmbătă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...