Ce vrea, de fapt, Elon Musk de la Vladimir Putin. „Ar fi o onoare să vorbesc cu dumneavoastră”. Ce i-a răspuns preşedintele rus

Stan Filon 17.02.2021, 12:37
Ce vrea, de fapt, Elon Musk de la Vladimir Putin. „Ar fi o onoare să vorbesc cu dumneavoastră”. Ce i-a răspuns preşedintele rus

Miliardarul american Elon Musk vrea să vorbească cu Vladimir Putin! Invitația a fost una la care a avut acces oricine, deoarece a fost făcută chiar pe Twitter. De pe contul oficial al miliardarului american a fost avansată o solicitare către președintele Rusiei.

Elon Musk vrea să discute cu Vladimir Putin

Pe data de 13 februarie, Elon Musk, cel mai bogat om de pe planetă, a folosit Twitter pentru a se adresa Kremlinului, mai exact președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Fondatorul Tesla a scris două tweet-uri, la zece minute distanță unul de altul, în care l-a etichetat pe Vladimir Putin. Acesta l-a invitat să poarte o discuție pe rețeaua de socializare a momentului, Clubhouse.

Primul tweet, scris în engleză, a fost urmat de un mesaj în limba rusă (было бы большой честью поговорить с вами) care, tradus, înseamnă “ar fi o mare onoare să vorbesc cu dumneavoastră”.

Elon Musk vrea să discute cu Vladimir Putin
Elon Musk vrea să discute cu Vladimir Putin

Miliardarul american a primit un răspuns

Două zile mai târziu, miliardarul american a primit și un răspuns din partea purtătorului de cuvânt al Kremlinului, care a spus că este o propunere “fără îndoială, foarte interesantă”. Acesta a mai spus că aștepată detalii legate despre discuția pe care Elon Musk ar dori să o poarte cu Vladimir Putin. “Trebuie să înțelegem ce vrea să spună, despre ce este oferta, mai întâi avem nevoie să verificăm acest lucru, și apoi vom răspunde”.

Încă nu se cunosc detalii despre ce ar dori să vorbească Elon Musk cu președintele Rusiei, însă cotidianul italian Il Giornale a făcut o simulare a subiectelor pentru care miliardarul american ar vrea să-l contacteze pe Putin.

Starlink, rețeaua de mini-sateliți a Space X ar putea reprezenta unul dintre subiecte. Scopul declarat al rețelei, care a costat suma exorbitantă de zece miliarde de dolari, este acela de a garanta accesul universal la internet prin satelit la scară largă și cu latență scăzută.

Starlink ar putea fi unul dintre subiectele de discuții

Constelația de sateliți însă ar putea fi refolosită și în scopuri militare și de monitorizare a zonei din împrejurimi, arată Il Giornale. De aici și interesul armatei SUA pentru proiect. Mai mult decât atât, guvernul rus are în vedere introducerea de sancțiuni monetare menite să descurajeze utilizarea Starlink de către persoane fizice și entități. Este posibil ca Elon Musk să dorească să lămurească această problemă cu Vladimir Putin.

Un alt subiect care ar putea fi abordat ar fi și colaborarea în domeniile inteligenței artificiale. Miliardarul american se știe că investește din ce în ce mai mult în proiecte Neuralink, iar Kremlinul este în căutare de “creiere” și colaborări în cadrul unui plan pentru a domina sectorul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...