Ce vor primi de la stat tinerii care fac Armată. Toţi se vor înghesui acum

Badea Violeta 17.12.2021, 20:44
Ce vor primi de la stat tinerii care fac Armată. Toţi se vor înghesui acum

Tinerii încurajați să facă, din nou, armata! Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat vineri, 17 decembrie, că se analizează reintroducerea serviciul militar în termen, pe bază de voluntariat. Acesta a precizat că cei care vor dori să servească în Armată vor avea și o serie de beneficii. Iată ce vor primi de la stat doritorii!

Tinerii ar putea să facă armata pe bază de voluntariat

Veste bună pentru tinerii care vor să facă instruire militară! Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat că în România s-ar putea legifera stagiul militar pe bază de voluntariat plătit.

Astfel, țara noastră ar putea urma modelul Danemarcei, ţară care recrutează în fiecare an circa 10.000 de tineri pentru un serviciu militar de 12 luni.

„Ar putea să fie o formă de instruire, dar nu în sensul de stagiu militar obligatoriu, o formă de instruire pe care tot mai multe ţări au introdus-o în acest moment, o formă de voluntariat. (…)

Există tineri care vor să facă instruire militară, care vor să participe la acest tip de educaţie şi, atunci, prin voluntariat s-ar putea găsi această soluţie.

Evident că şi voluntarii, în ţări unde există voluntariat în armată, sunt plătiţi. Adică, au o formă prin care sunt şi plătiţi, nu e voluntariat sută la sută.

Dar câştigă şi societatea, pot să câştige şi ei şi nu există obligativitate. Cred că aceasta este o soluţie mai interesantă, pe care am putea-o discuta politic. Deocamdată, este la nivelul de idee. Eu, personal, cred că nu este o idee rea”, a spus Vasile Dîncu, potrivit Agerpres.

Tinerii incurajati sa faca armata
Tinerii incurajati sa faca armata

„Suntem într-o perioadă în care evaluăm”

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat că, momentan, sistemul de recrutare rămâne cel cu o armată profesionistă.

„Am discutat în comisiile parlamentare de apărare, în comisiile reunite, am primit întrebări şi sugestii în acest sens.

Suntem într-o perioadă în care evaluăm, suntem într-o perioadă în care vrem să vedem de ce resurse am avea nevoie pentru asta şi încercăm să vedem ce acoperire financiară am putea să avem pentru diferite soluţii.

Deocamdată, nu se schimbă acest sistem pe care îl avem în acest moment, al unei armate profesioniste, şi discuţia despre efective este o discuţie majoră în Europa în acest moment”, a spus Vasile Dîncu.

Astăzi, ministrul Apărării  a participat alături de şeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, şi de şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă, la ceremonia de înmânare a Drapelului de Luptă Batalionului 400 Sprijin „Feleacu” şi la activitatea de autoevaluare a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, la sediul comandamentului diviziei din Cluj-Napoca.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...