Ce vor fi obligate să aibă casele noi de acum. S-a dat lege, e oficial

Nicu Stan 03.12.2021, 15:11
Ce vor fi obligate să aibă casele noi de acum. S-a dat lege, e oficial

S-a aflat ce vor fi obligate să aibă în dotare casele noi de acum în colo. Totul este oficial, întrucât Legea a fost promulgată. Cetățenii care își vor construi case de acum înainte vor trebui să le doteze cu ceva anume, potrivit legii care tocmai a intrat în vigoare. Ce urmăresc autoritățile cu această obligație pentru populație, vedeți în articolul de mai jos. Legea nu este, din fericire, obligatorie în țara noastră.

S-a aflat ce vor fi obligate să aibă casele noi de acum în această țară. Legea intră în vigoare din 2022

Guvernul Marii Britanii a anunțat că, începând de anul viitor, fiecare casă nou construită sau bloc va avea obligatoriu în dotare și stație de încărcare pentru vehiculele electrice.

De asemenea, aceeași lege va obliga supermarket-urile și clădirile de birouri să aibă stații de încărcare pentru mașini electrice, informează BBC.co.uk.

Casele din Anglia vor fi dotate cu statii de incarcare pentru masini electrice
Casele din Anglia vor fi dotate cu statii de incarcare pentru masini electrice

Marea Britanie va interzice comercializarea mașinilor cu motoare diesel sau pe benzină

Până în 2030, guvernul Regatului Unit intenționează să interzică vânzarea de mașini cu motoare normale, pe benizină sau motorină. Pentru asta, autoritățile engleze sunt pregătite să investească aproape 600 de milioane de euro în infrastructura de încărcare a mașinilor electrice. Acum, în Marea Britanie se regăsesc doar aproximativ 25.000 de puncte de încărcare pentru mașinile electrice.

Astfel, numărul stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice urmează să crească substanțial, începând chiar din anul 2022. Guvernul a anunțat deja că, din 2022, fiecare locuință nou ridicată (casă sau bloc) va fi obligată prin lege să fie dotată cu stație de încărcare pentru mașinile cu zero emisii, recunoscute și ca mașini verzi.

Unde se vor mai găsi stații de încărcare pentru mașini electrice

Mai mult decât atât, supermarket-urile, clădirile de birouri, precum și imobilele care trec prin renovări majore vor fi la rândul lor obligate să instaleze stații încărcare pentru mașinile electrice.

În felul acesta, guvernul britanic estimează că vor fi instalate până la 145.000 de puncte de încărcare în fiecare an de acum înainte. De asemenea, pentru a putea interzice vânzarea mașinilor cu motoare normale, până în anul 2030 Marea Britanie ar trebui să numere 250.000 de puncte de încărcare.

Ce dorește opoziția din Marea Britanie

Prim-ministrul Angliei, Boris Johnson, vede această lege ca fiind un mare pas înainte, însă opoziția ar dori, printre altele, și măsuri care să facă mașinile electrice accesibile pentru familiile care au venituri mici și medii.

Urmăriți Impact.ro și pe