Ce voia, de fapt, extremistul care a atacat Biserica Română din Ierusalim. Oficialii spun că e act terorist

Ana Anitoiu 05.02.2021, 21:51
Ce voia, de fapt, extremistul care a atacat Biserica Română din Ierusalim. Oficialii spun că e act terorist

Un extremist a atacat Biserica Română din Ierusalim, în cartierul Musrara, unde a fost surprins de camerele de supraveghere. Oficialii au spus că acesta a fost un act terorist. Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea a cerut intervenţia comunităţii internaţionale în urma acestui incident.

Ce voia, de fapt, extremistul care a atacat Biserica Română din Ierusalim

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată cum extremistul izraelian a încercat să spargă ușa Bisericii, folosind un bolovan. Bărbatul a intenționat să dea jos emblema Patriarhiei Române și a îndoit crucea.

Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a transmis că acesta a fost un ”act terorist”. În plus, oficialii Patriarhiei Ortodoxe a Ierusalimului susțin că atacurile extremiștilor israelieni asupra lăcaşurilor de cult sunt în creștere. Aceștia au criticat eșecul autorităților de a pune capăt acestor incidente și au menționat că tolerarea acestor cazuri nu va face decât să alimenteze conflictul.

Ce voia, de fapt, extremistul care a atacat Biserica Romana din Ierusalim. Oficialii spun ca e act terorist
Imagini surprinse de camerele de supraveghere

Ce vrea Patriarhul Ierusalimului să se întâmple în urma atacului

Conform unui comunicat al Patriarhiei Ortodoxe la Ierusalim, după acest ”atac terorist”, Patriarhul Ierusalimului a cerut comunității internaționale să intervină. Mai exact, Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea vrea deschiderea unui dialog cu guvernul israelian, cu scopul de a opri aceste atacuri, precum și de a pune capăt tentativelor ”continue” ale grupurilor israeliene extremiste de a schimba caracterul mozaic al orașului prin intimidarea credincioșilor creștini și musulmani, atacarea clericilor, ”scrierea graffitiilor de ură” pe pereții și ușile bisericilor și ale moscheilor.

”De asemenea, (să oprească, n.r.) încercările lor hidoase de a controla proprietățile Bisericii, așa cum este evident prin încercările grupurilor radicale israeliene de a prelua proprietățile Bisericii Ortodoxe de la Poarta Jaffa din Ierusalim, în special Hotelul Imperial, Hotelul Petra și alte bunuri imobiliare, folosind metode răsucite și prin tranzacții corupte pline de mită, extorcare și presiune ilegitimă”, arată comunicatul.

Ce voia, de fapt, extremistul care a atacat Biserica Romana din Ierusalim. Oficialii spun ca e act terorist
Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului

Patriarhul Ierusalimului: ”Acest act reflectă întinderea urii extremiștilor israelieni față de religia creștină”

De asemenea, Patriarhul Ierusalimului a transmis că actul terorist ce s-a petrecut la Biserica Română a demonstrat că extremiștii israelieni urăsc nespus religia creștină, în general, dar mai ales Biserica Ortodoxă.

“Preafericirea Sa, Patriarhul Teofilos al III-lea, a subliniat că Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului și congregația Bisericii Ortodoxe din Țara Sfântă de pe ambele maluri ale râului Iordan, sunt alături de Patriarhia Ortodoxă Română, și Preafericirea Sa Patriarhul Daniel și le susțin pe deplin în acest act terorist care reflectă întinderea urii extremiștilor israelieni față de religia creștină în general și Biserica Ortodoxă în special”, se mai arată în comunicat.

Patriarhul Ierusalimului a primit susținere

Totuși, în urma acestui incident, Patriarhul Ierusalimului s-a bucurat și de ceva susținere. Ramzi Khoury, președintele Comisiei superioare prezidențiale pentru afaceri bisericești, a declarat că aceste atacuri au loc deoarece “coloniștilor israelieni extremiști” li se acordă ”impunitate pentru astfel de acțiuni”.

Patriarhia Română nu a comentat până acum acest incident ce s-a petrecut în Ierusalim. Însă, purtătorul său de cuvânt a oferit un punct de vedere cu privire la tragedia ce s-a petrecut la Suceava, unde un bebeluș prematur a murit în urma botezului său. Mai multe detalii, AICI!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI