Ce vocea avea Arsenie Boca. Singura înregistrare audio cu glasul părintelui

Anca Manolica 19.10.2022, 09:40
Ce vocea avea Arsenie Boca. Singura înregistrare audio cu glasul părintelui

În ultimii ani a devenit unul dintre cei mai iubiţi duhovnici ai românilor, o figură emblematică în istoria recentă a poporului român. În timpul vieții, părintele Arsenie Boca, al cărui mormânt de la Mănăstirea Prislop este loc de pelerinaj pentru zeci de mii de creştini, ne-a lăsat moștenire multe lecții de viață importante. Cu toate acestea, puțini sunt cei care au ajuns la slujbele sale sau în preajma sa și îi cunosc glasul.

Arsenie Boca, unul dintre cei mai importanți duhovnici ai ortodoxiei

Arsenie Boca (pe numele de botez Zian Boca) și-a dedicat întreaga viață lui Dumnezeu și religiei ortodoxe, sperând mereu în mântuirea oamenilor. A lăsat drept moștenire credința sa de neclintit, bunătatea lui rămânând întipărită în sufletele multora. Astfel, pentru mulți dintre creștinii ortodocși, el rămâne unul dintre cei mai importanți duhovnici ai secolului XX.

Locul de veci al fostului stareţ al Mănăstirii Prislop este vizitat anual de zeci de mii de oameni din toate colțurile lumii, veniţi să se roage în faţa mormântului împodobit cu flori, cu credință în suflet că vor primi ajutor divin. Deși au trecut mai bine de 32 de ani de la trecerea în neființă a părintelui, învățăturile și rugăciunile sale au rămas în sufletul tuturor.

Arsenie Boca
Arsenie Boca

Ce voce avea duhovnicul

Iar cei ce au avut norocul de a-l cunoaște sau de a lua parte la slujbele sale îi aduc numai cuvinte de laudă. Considerat și privit ca un om carismatic și enigmatic, un făcător de minuni, duhovnicul era pe alocuri și mustrător, din dorința de a scoate din om latura pozitivă, prin care să se realizeze o punte cu Dumnezeu.

„Îți dădea impresia că este un cuvios venit din lumea sfinților. Vederea lui de atrăgea și te cucerea. Ceea ce spunea era ca și un cuvânt de Evanghelie.”, a povestit Părintele Ioan Sofonea, din Sibiu, pentru Adevărul.

Părintele Arsenie era un om deosebit.”, spunea Părintele Paisie Tinca.

Cei care nu au apucat să îl cunoască fostul stareţ al Mănăstirii Prislop nu au avut ocazie să se bucure de slujbele și învățăturile sale. Cu toate acestea, o înregistrare audio cu vocea duhovnicului a apărut pe internet și arată noilor generații glasul marelui părinte. Sunt șase minute de învățătură, cu sfaturi pentru cei care doresc liniște sufletească.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...