Ce veste a primit Alexandru Mitriță înaintea meciului cu Islanda. S-a întâmplat chiar acum

Marian Cărăvan 08.10.2020, 15:11
Ce veste a primit Alexandru Mitriță înaintea meciului cu Islanda. S-a întâmplat chiar acum

Convocat de selecționerul Mirel Rădoi pentru barajul cu Islanda, Alexandru Mitriță a primit o veste importantă cu câteva ore înaintea meciului din această seară.

Ce veste a primit Alexandru Mitriță înaintea meciului cu Islanda

Alexandru Mitriță este unul dintre fotbaliștii români care s-au remarcat în afara granițelor țării. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani este în lotul României pentru meciul de la Reykjavik, contra Islandei, din semifinala play-off-ului pentru EURO 2020. Cu câteva ore înaintea duelului cu vikingii, echipa sa de club a făcut un anunț oficial în ceea ce-l privește. Fotbalistul transferat de New York City de la Universitatea Craiova contra sumei de opt milioane de euro, la începutul anului trecut, nu va mai evolua în MLS. New York City a făcut anunțul oficial.

„New York City FC anunță astăzi că clubul l-a împrumutat pe atacantul Alexandru Mitriță la Al-Ahli FC până pe 31 ianuarie 2022, în așteptarea completării vizitei medicale. Clubul saudit are opțiunea de a-l cumpăra pe Mitriță la finalul împrumutului”, se arată în anunțul oficial al lui NYFC.

De când s-a transferat în SUA, Mitriță a marcat 18 goluri în cele 49 de meciuri jucate pentru New York City, în toate competițiile.

Alexandru Mitriță, cel mai scump jucător cumpărat de New York City

Alexandru Mitriță rămâne de departe cel mai scump jucător cumpărat de New York City. Fostul fotbalist al Craiovei a fost cedat de gruparea din Bănie contra sumei de opt milioane de euro. E distanță mare față de poziția secundă într-un top al sumelor oferite de americani pentru achiziționarea de jucători. Pentru brazilianul Heber, New York City a plătit 2,5 milioane de euro.

Alexandru Mitriță a marcat patru goluri în ultimele două meciuri jucate pentru New York City, împotriva celor de la Cincinnati (4-0), respectiv Inter Miami (3-2). Cu DC United, în ultimul meci din campionat, românul nu a fost folosit pentru că s-a desplasat în Islanda cu echipa națională.

Născut la data de 8 februarie 1995, la Craiova, Alexandru Mitriță este cotat de transfermarkt.com la 5,5 milioane de euro. Poate fi o sursă importantă de venit pentru New York City, dacă arabii de la Al-Ahli se vor decide să-l transfere definitiv pe internaționalul român.

La echipa națională, Alexandru Mitriță poartă tricoul cu numărul 20. E în lot pentru Islanda – România, meci programat azi, de la ora 21:45.

Urmăriți Impact.ro și pe