Ce urmează să se întâmple cu Ianis Hagi în Scoția. De ce va avea un contract special

Marian Cărăvan 16.03.2020, 12:04
Ce urmează să se întâmple cu Ianis Hagi în Scoția. De ce va avea un contract special

Actuala criză mondială afectează din plin și sportul. Rând pe rând, competițiile sunt anulate, iar sportivii se adaptează din mers. Ce urmează să se întâmple cu Ianis Hagi în Scoția, odată cu întreruperea Scottish Premiership, aflăm de la conducători din fotbalul britanic. Românul ar putea beneficia de un contract special la Glasgow Rangers.

Ce urmează să se întâmple cu Ianis Hagi în Scoția. De ce va avea un contract special

Ianis Hagi a ajuns la începutul acestui an în campionatul Scoției, la Glasgow Rangers, venit sub formă de împrumut de la formația belgiană Genk. Un împrumut care expiră pe 30 iunie. În condițiile în care competiția este acum întreruptă și nu se știe când se va relua, există probabilitatea ca aceasta să se încheie după data de 30 iunie. Caz în care scoțienii, la fel ca toți europenii, ar putea primi o derogare de a folosi jucătorii dincolo de această dată.

Astfel, este posibil ca Ianis Hagi să rămână la Glasgow Rangers și după 30 iunie, chiar dacă scoțienii nu activează opțiunea de a-l transfera definitiv de la Genk, suma cerută fiind de 5 milioane de euro. Pentru a traversa perioada critică din lume, s-a luat în calcul varianta ca sezonul să continue și peste vară, pentru a se recupera din perioada de pauză forțată. Iar în acest caz vor interveni FIFA și UEFA, modificând regulamentul în favoarea cluburilor afectate de criză.

Presa din Scoția e la picioarele lui Ianis Hagi. Românul e văzut ca un erou: ”Cred că tatăl lui e foarte mândru”
Ianis Hagi ar putea rămâne la Glasgow Rangers și după 30 iunie

Cum se poate rezolva criza din fotbalul european și ce se va întâmpla cu Ianis Hagi

O posibilă situație pentru cluburile de pe bătrânul continent a fost prezentată de Damien Comolli, fost director sportiv la Arsenal, Tottenham, Liverpool și Fenerbahçe. O idee pe care FIFA și UEFA o vor accepta, probabil, ținând cont de situația critică traversată de întreaga Europă.

„Din punct de vedere legal, contractele se încheie pe 30 iunie. Totuși, dacă stagiunea trece de 30 iunie, vom fi nevoiți să facem unele angajamente speciale sau acorduri scurte, de o lună sau de două luni. Nu s-a mai întmplat niciodată acest lucru”, a dezvăluit Damien Comolli, într-un interviu pentru BBC Radio 5 Live.

De când a ajuns la Glasgow Rangers, Ianis Hagi a disputat 11 partide în toate competițiile în tricoul formației scoțiene, marcând trei goluri. Fotbalistul român în vârstă de 21 de ani a dat și două pase de gol și a bifat în total 719 minute pe teren. În ultimul meci oficial pe care echipa sa l-a disputat (1-3 pe teren propriu cu Bayer Leverkusen, în Europa League), Ianis Hagi a fost rezervă, fiind introdus în teren de managerul Steven Gerrard abia în minutul 68.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI