Ce trebuie să știi atunci când vopsești ouă pentru Paști. Greșeli pe care trebuie să le eviți

Redacția IMPACT 15.04.2020, 13:59
Ce trebuie să știi atunci când vopsești ouă pentru Paști. Greșeli pe care trebuie să le eviți

Ce trebuie să știi atunci când vopsești ouă pentru Paști. Greșeli pe care trebuie să le eviți și trucuri simple pe care să le aplici dacă vrei o masă de Paști minunată.

Ce trebuie să știi atunci când vopsești ouă pentru Paști. Greșeli pe care trebuie să le eviți

Poate că vopsești ouă de mai mulți ani sau poate că ești începător. Sunt câteva reguli de bază de care trebuie să ții seama atunci când vopsești ouăle, ca să-ți iasă impecabil.

În primul și-n primul rând, sfat de la un expert al vopsitului ouălor: nu vopsi ouă foarte proaspete, pentru că se decojesc foarte greu. Ouăle de o săptămână sunt foarte bune pentru acțiunea asta.

Doi: După ce scoți ouăle din frigider, lasă-le o jumătate de oră să ajungă la temperatura camerei și abia pe urmă începe să lucrezi cu ele. Ai două moduri să le fierbi: în aparatul de fiert ouă sau într-o ulcică. Știm că ai văzut la mama și la bunica ta că ele pun ouăle direct în apa rece, dar bucătarii profesioniști pun ouăle unul câte unul, cu o lingură, în apa care fierbe deja și o acoperă pentru 15 minute. Apa are tot o sută de grade, fie că bolborosește pe aragaz, fie că a ajuns la temperatura de fierbere și i-ai închis focul.

Această variantă ajută ouăle să nu li se crape coaja.

Trucuri mici pentru vopsitul ouălor
Trucuri mici pentru vopsitul ouălor

Protejează-ți blatul de lucru!

Când pregătești soluția de colorat, acoperă-ți blatul de lucru cu ceva, un material la care nu ții. Nu-ți recomandăm ziare pentru simplul fapt că nu mai există, dar poți să încerci cu un pliant pe care-l aduci acasă din cutia poștală și care seamănă cu un ziar. Vopseaua de ouă pătează iremediabil, ca să știi.

Dacă zici că oțetul nu e necesar, trebuie să știi că experții spun că acesta ajută culoarea să adere pe coaja oului. Specialiștii spun că o lingură de oțet adăugată în soluția pentru colorat e suficientă.

Dacă te încearcă spiritul artistic și vrei să combini culorile, las-o baltă! Nuanțele obținute nu sunt apetisante și te vei fi agitat artistic degeaba.

Urmăriți Impact.ro și pe