Ce trebuie să pui pe pieptul de pui când îl gătești. Doar așa iese cu adevărat suculent

Badea Violeta 07.12.2021, 08:04
Ce trebuie să pui pe pieptul de pui când îl gătești. Doar așa iese cu adevărat suculent

Pieptul de pui este unul din alimentele preferate ale românilor. Deși pare un preparat ușor de pregătit, există anumite trucuri de care trebuie să ţii cont pentru a obţine carnea mai suculentă. Iată câteva sfaturi care te ajută să faci un pieptul de pui delicios. Acest secret este cunoscut doar de bucătarii iscusiți!

Cum obții un piept de pui suculent

Ai observat că de cele mai multe ori pieptul de pui se usucă atunci când îl prepari? Ei bine, mulți dintre noi ne-am confruntat cu această problemă. Tocmai din acest motiv, noi ne-am gândit să cerem câteva sfaturi marilor bucătari. Aceștia știu cel mai bine cum poți obține pieptul de pui suculent.

Potrivit acestora, pieptul de pui trebuie pus într-un vas de sticlă sau plastic. Deasupra acestuia trebuie să torni un litru de apă caldă și un praf de sare. Lichidul trebuie să acopere în totalitate carnea. Aceasta trebuie lăsată în apă și sare pentru o perioadă de circa un sfert de oră.

De asemenea, bucătarii iscusiți te sfătuiesc să pregătești carnea în cel mai bun ulei. Un alt sfat important este acela de a unge carnea de pui cu ulei pe ambele părți. Apoi, vei putea să o așezi pe grătar sau în tigaie. Astfel, preparatul nu se va mai usca și va fi acoperit de o crustă rumenă și extrem de delicioasă.

Piept de pui delicios si suculent
Piept de pui delicios si suculent

Cum obții un piept de pui fraged

Acum că am aflat cum poți obține cel mai suculent piept de pui, hai să vedem cum îl poți prepara astel încât să iasă fraged. Primul pas este acela de a-l condimenta, după ce l-ai uns cu ulei. Poți folosi usturoi, cimbru, boia de ardei, curry și toate tipurile de piper.

Nu uita de sare și piper! Acestea rămân condimentele de bază ale fiecărui preparat culinar. Setează cuptorul la o temperatură mai mare și întrodu carnea. Las-o să se coacă timp de aproximativ 60 de minute. Vei observa că pieptul iese fin și suculent.

Un alt sfat important este acela de a nu tăia carnea imediat după ce ai scos-o din cuptor sau din tigaie. Specialiștii ne recomandă să păstrăm pieptul de pui într-o folie de aluminiu, deoarece preparatul își va păstra pentru mai mult timp aromele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...