Ce trebuie să pui la toate ferestrele din casă ca să nu se piardă căldura. Trucul simplu care te ajută să economisești bani iarna

Andrei Simion 18.10.2022, 12:45
Ce trebuie să pui la toate ferestrele din casă ca să nu se piardă căldura. Trucul simplu care te ajută să economisești bani iarna

Temperaturile scad din ce în ce mai mult, astfel că este important să știi ce trebuie să pui la toate ferestrele din casă, astfel încât să nu se piardă căldura. Un truc simplu te ajută să economisești bani iarna.

Cum poți descoperi pe unde intră aer rece

Aerul rece poate intra în locuință atât prin ferestrele vechi pe cadru de lemn, cât și prin geamurile termopan, în cazul în care acestea nu au fost bine montate sau reglate.

Ca să descoperi pe unde intră aerul rece în casă, tot ce trebuie să faci este să închizi geamurile, să-ți umezești palmele și apoi să-ți plimbi palmele ude pe la marginea ramelor. Acolo unde simți aer rece, folosește una dintre următoarele soluții ieftine și ușoare.

Ce trebuie sa pui la toate ferestrele din casa ca sa nu se piarda caldura
Unele trucuri pentru geamuri ajuta sa nu se piarda caldura din casa. Foto: pexels.com

Ce trebuie să pui la ferestre, ca să împiedici aerul rece să intre în casă

Banda izolatoare

O soluție bună și ieftină ca să menții căldura în casă este banda izolatoare cu spumă sau cu burete subțire. O poți cumpăra în diferite grosimi și o poți lipi pe rama ferestrelor, în zonele în care ramele sunt mai îndepărtate sau strâmbe, lăsând aerul rece să pătrundă în casă.

Folia cu bule

O altă soluție este să folosești folie cu bule, pe care să o lipești în zonele în care ramele nu se închid bine, lăsând să intre frigul. Trebuie doar să tai folia atât cât este nevoie și să o lipești pe ramă, după care să închizi ferestrele. Aceasta este suficient de elastică și rezistentă să nu fie ruptă de geamuri când le închizi.

Pernuțe cilindrice din burete

În cazul în care ai geamuri duble, pune între ele pernuțe cilindrice din burete. Acestea sunt eficiente pentru a ține aerul rece la distanță, mai ales dacă sunt groase și pufoase.

Folia de plastic poate fi folosită, în câteva straturi, pentru același scop, mai ales în cazul în care ai geamuri mai vechi ce vor rămâne închise peste iarnă. Umezește ușor geamul, astfel încât folia să se lipească perfect de sticlă. Pe ramă, lipește cu bandă adezivă.

Urmăriți Impact.ro și pe