Ce trebuie să faci urgent pentru a reduce factura la curent. Trucul util atât în apartament, cât și la casă. Vei observa schimbarea deja de luna următoare

Ana Anitoiu 22.09.2022, 11:15
Ce trebuie să faci urgent pentru a reduce factura la curent. Trucul util atât în apartament, cât și la casă. Vei observa schimbarea deja de luna următoare

Factura la curent poate fi un motiv de îngrijorare, din cauza scumpirilor înregistrate în ultima perioadă. Însă, poți reduce suma de plată aplicând câteva trucuri simple, indiferent dacă locuiești într-un apartament sau într-o casă. Ținând cont de ele, vei observa schimbarea chiar de luna următoare.

Cele mai ieftine trucuri pentru a reduce factura la curent

Ce poți face cu aparatul de aer condiționat și frigiderul

Unul dintre trucurile ce te ajută să scazi suma de plată pentru curentul electric este să acoperi aparatul de aer condiționat cu o husă. Motivul este că prin acesta poate intra aer rece de afară, făcându-te să consumi mai multă energie electrică pentru încălzire.

Un alt truc este să cureți rezistența electrică a frigiderului, aflată în spatele aparatului electrocasnic, astfel încât acesta să funcționeze eficient. Poți folosi pentru acest lucru o perie pentru praf cu cap reglabil, ce încape în spațiile înguste.

Mai puțină apă caldă și uscător de rufe pliabil

De asemenea, pentru reducerea facturii la curent, poți alege să folosești apă rece la programul de clătire al rufelor la mașina de spălat. De obicei, motorul mașinii de spălat consumă foarte multă energie electrică atunci când încălzește apa pentru rufe.

În plus, poți folosi un uscător de rufe pliabil în loc de unul electric sau să pui rufele la uscat pe sârmă. În acest fel, vei face o economie considerabilă la consumul de curent electric.

Ce trebuie sa faci urgent pentru a reduce factura la curent
Cateva trucuri pot reduce factura la curent

Alte trucuri pentru a reduce factura la curentul electric

Schimbă întrerupătoarele și alege electrocasnicele potrivite

Totodată, dacă vrei să ai mai puțin de plătit pentru curentul electric este recomandat să schimbi întrerupătoarele, alegându-le pe cele ce pot diminua lumina și pe cele cu senzori de mișcare, pentru locurile în care nu petreci prea mult timp. În acest fel, poți reduce consumul.

Pentru reducerea facturii la curent mai este recomandat ca atunci când cumperi electrocasnice noi, precum un frigider, o mașină de spălat ori un cuptor electric, să le alegi pe cele din clasa A, ce consumă puțină energie electrică.

Izolează geamurile și podul casei

Un alt truc pentru a-ți reduce consumul de curent electric și factura este să izolezi mai bine geamurile, în cazul în care simți că pe la pervaz intră aer rece. Poți folosi silicon transparent pe margini ca să reduci consumul aparatelor de încălzire, cum ar fi radiatoare sau calorifere electrice.

În cazul în care locuiești la casă, este recomandat să izolezi cât mai bine podul sau mansarda, de unde poate intra frigul în casă, forțându-te să consumi mai multă energie electrică pentru încălzire.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...