Ce trebuie să faci seara pentru un somn liniștit. Trucul care te va ajuta să te odihnești

Iancu Andreea 18.03.2022, 21:01
Ce trebuie să faci seara pentru un somn liniștit. Trucul care te va ajuta să te odihnești

Somnul odihnitor este esențial pentru a putea face față provocărilor de peste zi. De aceea, se recomandă să te bucuri de un somn liniștit, chiar dacă acest lucru este uneori greu de accesat. Specialiștii recomandă însă un truc simplu, care dă roade de fiecare dată. Aplică-l data viitoare când simți că nu poți dormi cu ușurință.

Trucul pe care trebuie să îl aplici seara ca să ai un somn liniștit

De multe ori se întâmplă ca stresul de pe timpul zilei și problemele cu care ne confruntăm să ne acapareze și să nu ne permită să ne odihnim. Pentru a putea să te bucuri de un somn liniștit, ar fi indicat să apelezi la trucul recomandat de specialiști. Este cunoscut faptul că există un set de reguli pe care e indicat să le respecți înainte de a adormi.

Printre acestea se numără și obiceiurile legate de consumul de apă. Se pare că acesta trebuie limitat înainte de a te așeza la somn pentru a te bucura de odihnă neîntreruptă. Este cunoscut faptul că unele persoane chiar obișnuiesc să își așeze un pahar cu apă lângă pat, în cazul în care în timpul serii simt nevoia de hidratare. Însă, calitatea somnului poate fi afectată de acest obicei. Shelby Harris, medic specializat în tulburările somnului, a abordat acest subiect în cadrul unui podcast realizat de platforma Mind Body Green.

Trucul prin care poți să ai un somn liniștit
Cum să te bucuri de un somn liniștitor

Care este ora de la care nu ar mai trebui să consumi apă

Specialistul susține că momentul de la care nu ar mai trebui să consumi apă, înainte de culcare, diferă de la om la om. Pentru că unii au un program instabil, alții au activități la prima oră a dimineții. Medicul recomandă însă ca ultima oră la care se bea apă ar trebui să fie 19:00. Astfel, vei putea evita trezitul în timpul nopții pentru a merge la baie.

Sfaturi pentru un somn odihnitor

Dincolo de evitarea consumului de lichide înainte de culcare, pentru a nu face ture la baie în loc să te odihnești, încearcă să aplici și alte sfaturi utile pentru somnul liniștit. În primul rând, poți să te eliberezi de gândurile negative și de evenimentele stresante de peste zi prin organizarea unui jurnal. Acolo poți să îți așterni pe hârtie experiențele din ultimele ore.

De asemenea, puțină relaxare nu ar strica, astfel că o baie caldă este ideală. Aceasta te va ajuta să te destinzi și să te pregătești de culcare. O altă soluție pentru cei care adorm cu greu este cititul. Parcurgerea câtorva pagini înainte de somn te vor stimula fără să te agite și îți vor oferi o cale de evadare de la viața de zi cu zi. Nu uita însă să renunți la telefonul mobil, accesarea rețelelor de socializare precum Facebook, Instagram sau TikTok fiind contraindicate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...