Ce trebuie să faci pentru o cafea perfectă. Detaliul de care doar specialiştii ţin cont

Andra Daoud 31.05.2022, 12:23
Ce trebuie să faci pentru o cafea perfectă. Detaliul de care doar specialiştii ţin cont

Cafeaua este băutura cu care mulți oameni își încep dimineața. Unii o consumă pentru că le dă un plus de energie la începutul zilei, alții pentru că le place gustul, dar indiferent de motive, toți iubitorii de facea apreciază o cafea bună atunci când o gustă. Pentru a obține o cafea ca la terasă în propria bucătărie, trebuie să țineți cont de câteva detalii.

Ce să faci pentru a obține o cafea perfectă

Nimic nu se compară cu o cafea aromată, cu gust intens, cu sau fără lapte. Dacă înainte cafeaua bună putea fi băută doar în anumite locuri, în cafenele și la terase, făcută de barista pricepuți, acum oricine are acces la espressoare care mai de care mai moderne și cafea de calitate, disponibilă într-o mulțime de sortimente.

Pentru a obține însă o cafea ca la carte, specialiștii spun că mai puțin contează că este preparată la espressor sau la ibric și mai mult contează calitatea cafelei și felul în care este pregătită.

Profesioniștii în prepararea cafelei au nenunărate secrete, iar pe unele le împărtășesc și consumatorilor, de câte ori au ocazia. Unul dintre secretele unei cafele desăvârșite constă în prăjirea boabelor de cafea. Acestea trebuie să fie proaspăt prăjite, pentru a da cafelei o aromă deosebită. De asemenea, gradul de prăjire a boabelor influențează gustul cafelei: cu cât acestea sunt mai prăjite, cu atât cafeaua este mai amară.

Specialiștii susțin că o cafea bună este aromată și are un gust plăcut fără să fie nevoie să fie îndulcită. De asemenea, atunci când cumpărați cafea, este recomandat să cumpărați boabe și să le măcinați cu puțin timp înainte de a prepara cafeaua. În felul acesta, prospețimea cafelei nu se pierde.

Ce trebuie sa faci pentru o cafea perfecta. Detaliul de care doar specialistii tin cont
Boabele de cafea trebuie sa fie proaspat prajite

Cum se depozitează corect cafeaua

Dacă ați cumpărat o cantitate mai mare de cafea boabe, trebuie să o depozitați corespunzător, pentru a vă asigura că nu își pierde calitatea și, implicit, aroma până când o veți folosi. Puneți cafeaua în borcane sau recipiente cu capac care se închid ermetic și depozitați-o într-un loc ferit de lumină și umezeală.

Evitați să țineți cafeaua în pungi de plastic sau de hârtie, pentru că își va pierde foarte repede aroma. Specialiștii recomandă să nu depozitați în niciun caz cafeaua în frigider, iar explicația este foarte simplă: boabele de cafea sunt poroase și absorb imediat umezeala și mirosurile din frigider.

Puteți folosi câteva boabe de cafea pe post de „odorizant” de frigider. Puse într-un recipient deschis, pe unul dintre rafturile frigiderului, acestea vă scapă de mirosurile de mâncare din interior.

Urmăriți Impact.ro și pe