Crăciunul se apropie cu pași repezi și friptura de porc nu are cum să lipsească de pe masa festivă. Potrivit bucătarilor iscusiți, pentru a obține un preparat care se topește în gură, nu este suficient doar să introducem bucata de carne în cuptor. Aceștia spun că rezultatul final depinde de mai mulți factori. Iată câteva trucuri simple de care să ții cont pentru a obține o friptură fragedă şi bine pătrunsă!
Dorești să prepari o friptură de porc sățioasă? Ei bine, atunci bucătarii profesioniști îți recomandă să alegi o bucată din zona burții, deoarece are un conținut mai ridicat de grăsimi, care se va descompune în timpul gătitului și îi va da o aromă deosebită.
Dacă preferi carnea mai slabă alege să prepari un mușchiuleț file. Potrivit specialiștilor, acesta se gătește întreg, împănat sau glazurat, cu diferite condimente. De asemenea, ceafa de porc este ideală pentru a obține o friptură gustoasă.
Tototdată, bucătarii iscusiți spun că friptura la cuptor se prepară mult mai repede, atunci când carnea are os, deoarece acesta este un bun conductor. De asemenea, preparatul va fi mult mai delicios dacă carnea este marinată înainte de a fi pusă la cuptor.
Ține cont! Carnea trebuie să fie marinată înainte de a fi pusă la cuptor. După ce ai ales-o este important să o ștergi foarte bine până când suprafața rămâne uscată.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Umătorul pas este acela de a o presăra cu o linguriță de sare, apoi poți adăuga și celelalte condimente. Poți folosi ulei de măsline, zeamă de lămâie, piper și muștar.
Carnea se așează într-o tavă suficient de încăpătoare pentru bucata ta de carne de porc. Specialiștii spun că este ideal ca aceasta să depășească cu doar câțiva centimetri carnea pentru că o menține suculentă și nu o usucă.
De asemenea, pentru o friptură aromată mai poți adăuga ceapă decojită, o crenguță de salvie sau cimbru și înjumătățită și puțin ulei.
Specialiștii în bucătărie spun că friptura de porc se lasă la foc mare în primele 20 de minute de coacere, apoi trebuie să setezi o temperatură medie, pentru ca interiorul cărnii să fie bine pătruns.
Așa că preîncălzește cuptorul la o temperatură 220 de grade Celsius și pune tava la copt. După cele 20 de minute poți modifica temperatura la 180 de grade și poți lăsa carnea să se coacă pentru alte 40 de minute. Spor la treabă!