Ce trebuie să faci dimineaţa ca să răcoreşti casa. Detaliul care scade cu mult gradele din locuinţă

Ana Anitoiu 28.06.2022, 08:34
Ce trebuie să faci dimineaţa ca să răcoreşti casa. Detaliul care scade cu mult gradele din locuinţă

Temperaturile pot deveni greu de suportat în timpul verii, iar folosirea unui aparat de aer condiționat poate crește considerabil factura la curent. Unele trucuri ce nu costă niciun leu pot scădea cu mult gradele din locuință. Iată ce trebuie să faci dimineața ca să-ți răcorești casa.

Ce să faci dimineața ca să-ți răcorești casa

Unul dintre cele mai importante trucuri pe care ar trebui să le încerci vara, ca să-ți răcorești casa, este să aerisești locuința cât mai bine, chiar la primele ore ale dimineții, când temperaturile de afară sunt mai scăzute. Ulterior, peste zi, ușile și ferestrele trebuie să rămână închise până seara.

În cazul în care simți nevoia să ții geamurile deschise în timpul zilei, este bine să le alegi pe cele de pe partea umbrită a casei, iar pe cele în care bate soarele să le ții închise. Mai este recomandat să acoperi ferestrele cu draperii sau jaluzele, în special dacă locuința este poziționată în lumina directă a soarelui.

Ce trebuie sa faci dimineata ca sa racoresti casa
Unele trucuri te ajuta sa ai racoare in casa fara aer conditionat

Alte trucuri ca să-ți răcorești casa

Un alt truc pentru a-ți răcori casa fără să folosești un aparat de aer condiționat este să apelezi la un ventilator mai mare, de cameră, pe care să-l amplasezi pe un scaun înalt, cu un bol de cuburi de gheață. În felul acesta, curentul produs va fi mult mai rece, iar amplasarea lui poate răcori mai bine încăperea.

La menținerea unei temperaturi suportabile în casă pe timpul verii contribuie și limitarea folosirii electrocasnicelor ce emană o cantitate mare de căldură. De exemplu, nu este o idee bună să calci rufe în toiul zilei. În plus, este recomandat să gătești doar la primele ore ale dimineții sau seara.

Folosirea becurilor moderne ce nu se supraîncălzesc este un alt truc dacă vrei să ai răcoare în casă fără aer condiționat. Mai mult, sunt de evitat băile sau dușurile fierbinți ce încing aerul din casă și sunt de preferat așternuturile din satin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...